Vorige week heb ik mijn gehele webhostingpakket plus aanverwante domeinnamen abrupt opgezegd, met name vanwege de schier oplopende kosten van zulks. En nee, ik heb er nog geen spijt van. Hoewel ik me wel stiekem afvraag, of ik het ga redden in de wetenschap online niets meer te delen.

Mijn brein vraagt zich nu af, waar ik mee bezig ben? Je mag toch wel een hobby hebben? En natuurlijk is dat zo, maar mijn hobby is een beetje de spuigaten uitgelopen.

In 2005 kwam ik thuis te zitten, als in met een burn-out, wat overigens toen nog niet dat koosnaampje had. Mijn hele toekomst als Secretaresse was in rook opgegaan, en dat voornamelijk vanwege mijn slechthorendheid en het feit dat met de komst van de computer, ik mijn beroep, dat verder was gedegradeerd tot uitgeschoven typemiep zonder al te veel verantwoordelijkheden, niet langer kon en wilde uitoefenen.

“Wat nu?” Dacht ik nog vertwijfeld.

Een paar jaar eerder kreeg ik mijn eerste computer thuis. Het was zo’n geweldig joekel, maar Windhoosgebeuren. En natuurlijk vertoefde ik vaak op het Internet, moest ook gewoon nog inbellen, volgens mij. Ik las ook vaak weblogs, en dacht, dat kan ik ook. Ik bestelde een domeinnaam: ‘sereneirene.nl’ met webhostingpakket, maar was never nooit niet tevreden met de uitstraling ervan.

Dus begon ik te prutten en fröbelen dat het een lievelust was. Dag in, dag uit. Elke vrije minuut, nee, seconde, zat ik aan dat beeldscherm gekluisterd. Ik ging niet meer uit. Ik ging niet meer op pad. Nee, ik bleef thuis en trouwde als het ware met mijn digitale klankbord.

“Maar wat vond je daar dan?”

‘k Denk dat ik weer een stukje eigenwaarde terugvond wat ik elders was verloren, naarmate bleek dat ik toch wel in staat was PHP-taal (de taal waarin weblogsystemen is geschreven) te begrijpen. En daarmee te prutten en stunten net zolang, totdat ik kreeg wat ik voor ogen had. En dat doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds. Al moet ik wel zeggen, dat de continue herhaling van zaken me dan ook wel weer jeuk brengt. Het lijkt inmiddels al te veel op werk.

“Waarom vertel je dit allemaal?”

Nog steeds probeer ik als manhaftig uit te vinden wat me nu zo boeit aan dat hele internetgebeuren. Inmiddels zijn we al heel wat jaartjes verder. Inmiddels ben ik 55. Inmiddels denk ik dat ik hier nu toch wel overheen gegroeid ben.

Na 1 mei volgend jaar ben ik dus klankbordloos. De tijd zal leren of ik het zonder kán. Mijn hart zegt van niet… 😉

18 Replies to “Digitale klankbord opgezegd”

 1. Nouja, heb ik je net ontdekt, ga je ermee stoppen!

  Wat vervelend, dat je je werk ineens niet meer kon doen. Ik heb op m’n secretaresseopleiding met de computer leren omgaan, in 1993 was dat, en bleek dat heel leuk te vinden. In 1997 kregen wij internet thuis (ik was met zwangerschapsverlof en had hier toen tijd voor, bovendien was dat makkelijker contact houden met mijn collega’s)

  Bloggen heb ik daarna af en aan gedaan. Als ik het niet doe, mis ik het toch. Ik kan me voorstellen dat jij het helemaal gaat missen, als je het al zo lang zo intensief gedaan hebt. Ik ben dus benieuwd hoe jij je gaat vullen. Misschien geeft het wel rust en is het een opluchting!
  Maar wel jammer dus. Voor ons.

  Ik ben trouwens ook 55 😉

  1. @Ria: Nou ja, zoals ik al zei, weet niet of dat hersenpan van mij het wint, of mijn hart… 🙂

   55 Is wel zo’n cruciale leeftijd, geloof ik. :-p

 2. Ga je helemaal weg met je site(s)? Nee toch? Jouw weblog is toch een gouden archief en extern geheugen.
  Ondanks het feit dat je geen fan bent van mijn hostplek, je mag bij mij …..

 3. Je kan altijd nog overstappen naar een gratis variant (ik heb wel geld gereserveerd in mijn budget voor mijn hobby maar worstel er nog mee of ik het wil uitgeven aangezien ik weinig meer heb dan met de gratis variant; alleen geen reclame)..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *