#WOT, deel 38: veiling

#

Het lijkt mij machtig om veilingen van divers pluimage bij te wonen. Eerlijk gezegd, nog nooit gedaan. Stel je eens voor dat je wel wat kunt verbrassen, en kunt investeren in Kunst (ja, met een grote K). Ik zou van de weeromstuit (mooi woord) niet kunnen kiezen.

Het #WOT-woord is:

Een veiling is een markt waarbij één of meer objecten worden toegewezen aan bieders aan de hand van welgedefinieerde regels. Deze regels specificeren voor elke bieder welke objecten hij wint en hoeveel hij moet betalen, afhankelijk van zijn bod en de biedingen van andere bieders.

wikipedia.org

Veiling bijwonen

Heb jij ooit een veiling bijgewoond en zelfs iets geboden of gekocht? Heb je iets gekocht wat je ons trots als je bent wilt laten zien? Weet je een ander verhaal te vertellen over een veiling?

Ik hoor het weer graag in de reacties.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

Ik wil reageren

Door Irene