#WoW, deel 25: bron

#

De bron van het leven is in ons geval toch wel water. Ik kan me vakanties herinneren waarin wij met onze camper – wij waren een van de eersten met een camper – stopten bij een rivierbron, waar ons’ vader ons leerde om ‘schotsje te springen’. Zo van de ene steen over het water naar de volgende. Zonder te vallen – een uitdaging dus – en zonder nat te worden. Het is nog steeds een van mijn mooiste herinneringen aan mijn vader.

De #WoW is:

Bron: 1) daar waar men informatie vandaan haalt, 2) het begin van een waterloop

ensie.nl

In de andere betekenis

Op mijn blog tover ik vaak de mooiste foto’s van elders (Pexels.com), gewoon omdat de tijd om zelf mooie foto’s te maken mij ontbreekt. Dat vind ik zelf soms ook wel eens jammer. Want je eigen foto’s daar schuilt toch wel een vorm van trots in. Iedere dag neem ik me voor daar iets mee te doen. En aan het eind van de dag vervult me een gevoel van schaamte als ik daaraan niet tegemoet ben gekomen.

Daarom vind ik het heel belangrijk om altijd weer de bron van de foto’s te vermelden.

Het zal je gedacht zijn, hoeveel mensen nog Googlen op foto’s en die ‘gewoon’ gebruiken zonder bronvermelding. En dan verbaasd zijn dat ze op een dag een factuur gepresenteerd krijgen.

En jij? Wat kun jij vertellen over bron?

Kun je hier wat mee? Erover uitweiden? Heb je een heel eigen filosofische benadering over een bron? Wij zijn natuurlijk allemaal benieuwd naar jouw eigenste verhaal.

Ik lees het dan ook weer graag in mijn reacties.

Schrijf je mee?

#WoW betekent Write on Wednesday of Word of Week. Iedere woensdag verzint een van de deelnemers, Karin, of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

Ik wil reageren