WordPress-themes galore

W

Normaliter haat ik het te moeten stellen dat zelfs ik zo langzamerhand toe ben aan een vakantie. Want hee, zo ben ik niet opgevoed. Vakanties, leuk, maar het is geen noodzaak. En als rechtgeaarde blogger weet ik dat ik over de huidige situatie en dingetjes die ‘spelen’ dezer dagen nog even beter niet kan bloggen. Mijn brein vindt daar uiteraard weer een uitweg; verander weer eens de lay-out van je blog. Ga fröbelen. Doe íéts.

Een paar jaar geleden verzuchte ik nog dat ik reuze blij was met Elementor Paginabouwer. Het is geweldig wat je even snel met dat systeem kunt opzetten. Maar mijn kennis van PHP holt daarmee wel hard achteruit. Het hardcore programmeren van een website, dat is toch wel helemaal ‘mijn’ ding. Daar word ik rustig van. Tevreden van. En kan ik achteraf blijer zijn met mijn neergezette resultaat.

Daarvóór heb ik heel wat WordPress-themes aangeschaft via Themeforest.net en ook andere aanbieders. Maar wat ik ook doe, en hoe ik het ook wend, zo’n mooie theme staat er dan uiteindelijk wel, maar ik vind het té mooi. Té… euhm… niet mijzelf. Ik schrijf niets meer, omdat ik het té perfect vind.

Nog daargelaten dat die WordPress-themes vaak helemaal niet goed scoren in de metrics, als Google Pagespeed Insights of GTmetrix.com en Pingdom tools, die ook. Maar waarom interesseren die resultaten mij nu zo?

Wel, allereerst leest men tegenwoordig het meest via zijn smartphone of tablet. Daarom is snel en efficiënt laden op mobiel en tablet van reuze belang. Gek genoeg, zijn bovengenoemde tools om te meten en weten hoe snel en goed het laadt, nog altijd ingesteld op desktop modus, tenzij je je abonneert op de ‘premium’ tools van deze grootheden om ook meer te leren over smartphonemodi.

Vandaag staat er dus deze omgekatte lay: FutureImperfect van HTML5up. Maar morgen zou dat dus best een andere kunnen zijn. Alles om mijn grijze breincellen aan het werk te houden. En mijn hart te verblijden. Nu het jouwe nog… ; – )

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

1 Reactie

  • …..En als rechtgeaarde blogger weet ik dat ik over de huidige situatie en dingetjes die ‘spelen’ dezer dagen nog even beter niet kan bloggen. Mijn brein vindt daar uiteraard weer een uitweg; verander weer eens de lay-out van je blog. Ga fröbelen. Doe íéts…….

    AMEN!!!!!

    Dit had ik dus kunnen schrijven, ik ga ook altijd aan de frobel als mijn heksenketel dreigt over te lopen… al ik blog ik er so wie so niet over wat zich daarin afspeelt.

Door Irene