#WOT, deel 14: lummelen

#

De laatste tijd gaat het me goed af, dat lummelen. Ik zit tussen 2 projecten in, ik voel dat aan mijn water. En neem de tijd om het ene van me af te laten glijden als het ware, en me alvast voor te bereiden op het volgende traject. Lummelen dan wel onproductief (bezig) zijn, of doelloos niets doen, gaat me dus nu uitstekend af. Maarrrrr, ik heb het wel moeten leren, zonder me achteraf schuldig te voelen.

AI zegt dat dit #WOT-woord betekent:

Lummelen” is een Nederlands woord dat gebruikt wordt om een activiteit of gedrag te beschrijven waarbij iemand doelloos, zonder duidelijke reden of richting rondhangt, niets doet of zich verveelt. Het kan bijvoorbeeld gaan om tijd doorbrengen zonder specifiek doel, onproductief zijn of zonder enige activiteit tijd verdrijven. Het woord wordt vaak gebruikt om aan te geven dat iemand niets doet of zich verveelt, en kan zowel positief als negatief worden opgevat, afhankelijk van de context. Zo kan het bijvoorbeeld als positief worden gezien om af en toe te lummelen om even te ontspannen of te genieten van vrije tijd, maar kan het negatief worden gezien wanneer het lummelen leidt tot uitstelgedrag of verwaarlozing van belangrijke taken.

chat.openai.com

Kun jij ook zo goed lummelen?

Weet jij je ontspanningsmomenten tot een hoogtepunt te brengen, of schaam je je er altijd weer voor? Leidt het bij jou ook tot uitstelgedrag of verwaarlozing? Of kan je dat voor dit moment even lekker niets schelen?

Ik ben zeer benieuwd naar wat jij me hierover kunt vertellen.

Ik lees het dan ook graag weer hieronder, in de reacties.

SCHRIJF JE MEE?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

4 Reacties

Door Irene