Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WOT, deel 14: lummelen

smiling woman with hot drink reading book at home
Photo by George Milton on Pexels.com

De laatste tijd gaat het me goed af, dat lummelen. Ik zit tussen 2 projecten in, ik voel dat aan mijn water. En neem de tijd om het ene van me af te laten glijden als het ware, en me alvast voor te bereiden op het volgende traject. Lummelen dan wel onproductief (bezig) zijn, of doelloos niets doen, gaat me dus nu uitstekend af. Maarrrrr, ik heb het wel moeten leren, zonder me achteraf schuldig te voelen.

AI zegt dat dit #WOT-woord betekent:

Lummelen” is een Nederlands woord dat gebruikt wordt om een activiteit of gedrag te beschrijven waarbij iemand doelloos, zonder duidelijke reden of richting rondhangt, niets doet of zich verveelt. Het kan bijvoorbeeld gaan om tijd doorbrengen zonder specifiek doel, onproductief zijn of zonder enige activiteit tijd verdrijven. Het woord wordt vaak gebruikt om aan te geven dat iemand niets doet of zich verveelt, en kan zowel positief als negatief worden opgevat, afhankelijk van de context. Zo kan het bijvoorbeeld als positief worden gezien om af en toe te lummelen om even te ontspannen of te genieten van vrije tijd, maar kan het negatief worden gezien wanneer het lummelen leidt tot uitstelgedrag of verwaarlozing van belangrijke taken.

chat.openai.com

Kun jij ook zo goed lummelen?

Weet jij je ontspanningsmomenten tot een hoogtepunt te brengen, of schaam je je er altijd weer voor? Leidt het bij jou ook tot uitstelgedrag of verwaarlozing? Of kan je dat voor dit moment even lekker niets schelen?

Ik ben zeer benieuwd naar wat jij me hierover kunt vertellen.

Ik lees het dan ook graag weer hieronder, in de reacties.

SCHRIJF JE MEE?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Post delen mag:

4 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je niet wilt missen:

scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden