#WOT, deel 26: behoefte

#

Je zult mij vaak horen verzuchten dat het ‘huisje, boompje, beestje’-principe, dan wel het huwelijk, in mijn individualistische optiek is uitgevonden door de Kerk. En dat de mens – helaas – niet in staat is, mijn inziens, om een levenlang trouw te blijven aan louter één persoon. Wat mij betreft heb ik me er dus altijd een beetje afstandelijk van gehouden. Lekker pûh.

Het #WOT-woord is:

Behoefte is het nodig hebben of het verlangen naar een ontbrekend goed, dienst, emotie of waarde. In het eerste geval is er een noodzaak, in het tweede geval is er een verlangen.

[bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Behoefte]

Make up your mind

Of het is er nooit van gekomen. Natuurlijk. Dat kan ook. Ik heb wel wat vriendjes versleten. Heb zelfs getwijfeld aan mijn eigen seksuele voorkeuren. Maar nu niet langer. Op gezette tijden namelijk, bloei ik wel degelijk op door mannelijke aandacht aan mijn persoontje.

Desalniettemin (ook zo’n mooi woord), al dat typische afstandelijke geklets mijnerzijds, ervaar ik momenteel ook een immense nood aan een aai over de bol, dan wel fysiek contact. Al was het alleen maar dat ik mezelf lieflijk tegen een warme borst kan vlijen des nachts. En daarmee in slaap kan vallen, al dan niet na een stevig robbertje seks.

Ik ben er (ook) de persoon niet naar om me aan te melden bij de datingservices. Ik haak namelijk maar al te snel af, als iemand iets zegt waar ik me dan gelijk aan stoor. Als voorbeeld: ik zet altijd in mijn profiel dat ik tamelijk filosofisch ben ingesteld. Als een man dan aan mij vraagt of ‘ik denk de wijsheid in pacht te hebben?’ , dan knap ik subiet af op die persoon.

Maar soms denk ik zomaar dat ik voor de lol eens zou moeten speeddaten. Een eerste oogopslag. Een eerste klik vinden bij die ander. Misschien zou dat wel dé manier zijn om die eerste stap weer te zetten. Het is beslist het overwegen waard.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Karin een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

1 Reactie

Door Irene