Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WOT, deel 31: voorspellen

#WOT, deel 31: voorspellen ~ @verWONDERvrouw.nl
Uit eigen collectie

Nee, de horoscopen laat ik tegenwoordig links liggen. Het is echt, for better, or for worse. Moet maar bedenken dat dat het leven juist zo spannend maakt, en houdt.

Maar wat zeur ik nu? Ik heb een prachtig huisdier, die ik bijna als een rechtgeaard kind beschouw. En dat beestje is zó voorspelbaar. Ze weet me wel te bewerken hoor, met haar aardje en geknuffel. Ze weet precies waar mijn zwakke punten liggen. Nu al, na een jaar bij mij thuis.

Dus als ik des morgens mijn bed uitrol. En ik die eerste kop koffie naar binnen wil slurpen, wil ze voor die tijd nog net even een handje kattensnoepjes van me bedelen. Dat gaat als volgt: ze gaat rechtop staan, en krabbelt tegen het deurtje waarachter de kattensnoepjes verborgen liggen. Ja, verborgen, want ooit heeft ze een bakje met die snoepjes te pakken gekregen eer ik ze kon opbergen. Nu je raadt het al. Op. Allemaal. En verder weet ze precies wat mijn gedrag is gedurende een gemiddelde dag. En daar leeft ze naar.

Het #WOT-woord is:

Voorspellen: een uitspraak doen over toekomstige gebeurtenissen

bron: www.ensie.nl

Alle huisdieren houden van routine en sleur

Ze gedijen daarop. En natuurlijk de mensheid, waaronder ook ik, ook. Al zou ik zweren dat ik totaal niet voorspelbaar ben. En mijn dagen er nooit hetzelfde uit zien.

Maar van huisdieren kun je dus bijna de klok erop gelijk zetten wat hun gedrag is, ze zijn te voorspellen. En gelukkig, maar, want dan is er tenminste nog iets consistent gedurende mijn leven.

SCHRIJF JE MEE?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Karin een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Post delen mag:

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je niet wilt missen:

scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden