#WOT, deel 36: water

#

Iets wat mij betreft absoluut onontbeerlijk is, is water. Ik douche dan ook graag. En vaak. Mijn bad heb ik gelukkig een aantal jaren geleden al laten verwijderen. Getuige mijn stook- en waterkosten de vorige jaren, vrees ik met grote vrezen alvast voor de aankomende factuur daaromtrent. En als ik anderen erover hoor spreken, ben ik wel eens te verkwistend.

Maar met deze temperaturen is het wat mij betreft absoluut een must. Het is maar goed, dat ik geen tuinslang meer heb, anders zou ik die nog heel vaak benutten. Nu zit ik erover na te denken om van de zotte een kinderbadje aan te schaffen voor à la balconia. Zodat ik er zelf ook even in kan vertoeven. Want echt mensen, dit weer nodigt daartoe toch uit? Naast veel ijsjes eten? Ja toch, niet dan?

Het #WOT-woord is:

Water: 1. (scheikunde) een geurloze, kleurloze en smaakloze vloeistof waarvan de moleculen bestaan uit één atoom zuurstof en twee atomen waterstof (H2O) ♢ Een mens kan geen dag overleven zonder water. 2. (meteorologie) regenwater; veel voorkomende neerslag …

ensie.nl

We bestaan immers voor meer dan de helft uit water

Dat zal die fatale aantrekkingskracht bij mij wel veroorzaken. En nog meer wetenswaardigheden over dit begrip zijn natuurlijk te vinden op wikipedia.org.

Ik neem me dan ook vaak voor om te gaan zwemmen, als sport. Het is bij mij alleen wat lastig, want zonder hoorapparaatjes die ik voordien wel uit moet doen, hoor ik maar bitter weinig. En men begint steevast een gezellig gesprek met me in het zwembad, waardoor ik met handen en voeten moet uitleggen dat ik er geen bal van versta. Soms wilde ik dan wel eens onzichtbaar zijn.

Welk gevoel krijg jij bij water?

Douche of badder je ook zo vaak en graag? Ik hoor het weer graag in de reacties.

SCHRIJF JE MEE?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

1 Reactie

Door Irene