#WOT, deel 47: kater

#

Het is letterlijk, the day after, en ik kan de kater erna niet beter verwoorden dan Karin. Wat mij rest is troost bieden, maar hoe doe je dat? En wat kan dan goed genoeg zijn?

Een troostende arm bieden duurt ook maar zo kort. Dooddoeners als, ‘kom aan, we redden het samen wel’, en/of we ‘komen er heus wel, is het niet linksom, dan wel rechtsom’ levert me wellicht een flinke tik op mijn neus op.

Het #WOT-woord is:

Kater: gevoel van onbehagen, teleurstelling, ontgoocheling na een grote, maar tevergeefse inspanning

https://anw.ivdnt.org/article/kater#78359

Troost

Heel eerlijk, ik ben al maanden op zoek en het goochelen naar een nieuw concept voor een website. Tjemig, alweer(?!), hoor ik je nu roepen. Maar echt, ik denk dat het gros van de mensheid wel een flinke bak troost kan gebruiken en goed nieuws, dat ook.

Dus zocht ik op propere domeinnamen om zo een concept tot stand te brengen. Constateerde dat de domeinnamen ‘goednieuws.nl’ en ‘bakkietroost.nl’ reeds bezet zijn. Op de ene site staan reeds oudere blogs en die wordt niet meer bijgewerkt, wat veel zegt over de animo van de initiatiefnemers destijds. Op de andere domeinnaam mag ik bieden. Maar natuurlijk.

En ergens, vrees ik nu reeds een kater vanwege een concept dat ik wel wil uitwerken, maar waar na enige tijd en inspanning geen animo meer voor op te brengen is. Ook hier. Dat schiet natuurlijk niet op. Ik wil natuurlijk iets doen wat járen later nog motivatie en inspiratie oplevert. Niet louter bij mezelf.

Soms denk ik ook aan een nieuwsbrief met grappige teksten en wetenswaardigheden waarom men mág lachen. Ook daarin moet je maandelijks maar de inspiratie vinden.

Dus als iemand iets weet wat dát concept dan zou kunnen/moeten behelsen, dan hoor ik dat graag in de reacties hieronder. Natuurlijk ook als men denkt te weten wat me kan behoeden voor een nieuwe kater.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint of Karin of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

1 Reactie

  • Ik begon op web-log.nl ooit de blog ‘Hier word je vrolijk van’. (of hier word ik vrolijk van), maar het bleek dat ik een aantal opkikkers niet meer zo goed kon vertellen waar ik zoal vrolijk van word.

    Nu heb ik het als label, vooral voor wintermaanden in het verleden, want met al die sombere regendagen, kan ik wel een vrolijke tip gebruiken.

Door Irene