#WoW, deel 27: clown

#

Nee, ik houd niet van clowns. Er is iets bijzonders aan clowns, waardoor ik er een gruwelijke hekel aan heb ontwikkeld. Ik weet niet hoe lang het al is geleden. Op uitnodiging van een vriendin op de HAVO mocht ik mee naar een circus, van een klant van haar ouders. We mochten wat rondkijken op het terrein, zagen zaken waar ik jullie niet mee durf te confronteren, en uiteindelijk was het moment daar dat de voorstelling begon.

Op zich keek ik mijn ogen uit. Alles kwam natuurlijk voorbij, acrobatie, het mennen van de gevaarlijke leeuwen, olifanten, paarden en vooral veel ‘mach show.’

De #WoW is:

Clown: Overkoepelende term voor artiesten die een komische act beoefenen in circus, toneel of pantomime. In het circus werd de clown meestal opgesplitst in enerzijds een kwetsbaar, vaak wit geschminkt personage met muzikale talenten (pierrot) en anderzijds een veeleer lompe en lachwekkende ‘August’.

dbnl.org

Wat gaat er mis?

Zo halverwege de show mochten de clowns hun kunstje doen en je raadt het al. Daar ging het gruwelijk mis. Eén van de clowns had een namaakbom in zijn handen dat hij vlak voor m’n neus liet ontploffen. En in het ontplofte gedeelte ontstak een prachtige rode roos die hij mij aanbood. Maarrrrr, dat was de verkeerde keuze, want het was immers bedoeld geweest voor mijn vriendin K. Die de dochter was van de accountants van dat circus.

Ik accepteerde de roos met gruwelijke tegenzin en schonk mijn beste vriendin maar een verontschuldigende grimas.

Sindsdien is mijn hekel aan clowns nog veel groter gegroeid, dat begrijp je. En nee, dit is niet omdat de karakteristieke eigenschappen als dat melancholieke, die dappere vrolijkheid, en grenzeloze knulligheid mij parten spelen. Hoewel ik juist misschien daardoor wel zo’n afkeer van ze heb. Men zegt after all, dat men door frustraties bij een ander zichzelf heel erg goed tegenkomt.

Vannacht droomde ik opnieuw over deze gruwelijke fout en wilde mijn vriendin alsnog excuses aanbieden voor zijn fout.

EN JIJ? WAT KUN JIJ VERTELLEN OVER clowns?

Kun je hier wat mee? Erover uitweiden? Heb je een heel eigen filosofische benadering over een clown? Wij zijn natuurlijk allemaal benieuwd naar jouw eigenste verhaal.

Ik lees het dan ook weer graag in mijn reacties.

SCHRIJF JE MEE?

#WoW betekent Write on Wednesday of Word of Week. Iedere woensdag verzint een van de deelnemers, Karin, of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

1 Reactie

Door Irene