Open brief aan hen die het altijd druk, druk, druk hebben

three human hands
Photo by Pixabay on Pexels.com

Beste drukbezette mensen,
In deze snelle tijd waarin alles steeds sneller gaat, vol deadlines en verplichtingen en vergeet je hobby’s ook niet, kunnen we onze ouders soms vergeten. Midden in die storm van schier eindeloze mogelijkheden, zijn zij nog steeds die rots in de branding. Zij waren er altijd voor ons, maar nu zijn ze vaak op de achtergrond. Ze begrijpen dat we het druk hebben, maar misschien hopen ze op een telefoontje of een simpel berichtje.

Liefde zit niet alleen in woorden, maar ook in tijd en aandacht. In dat ene momentje rust, waarin je even stilstaat bij waar jij vandaan kwam. Luisteren naar hun verhalen, ook al hebben we ze vaak gehoord. Ze vragen niet veel – meestal slechts een klein beetje van onze schaarse tijd.

Stel je voor hoe zij zich voelen. Ze zien je druk bezig en zijn trots op het leven dat jij aan het opbouwen bent, maar voelen zich ook misschien vergeten. Ze herinneren ons aan onze wortels en bieden ons een vertrouwd gevoel in een snel veranderende wereld.

Kleine gebaren kunnen veel betekenen. Een weekendbezoek kan impact hebben. Zelfs een korte wandeling. Of een informerend belletje – doordeweeks – al was het louter dat men je stem even hoort. Deze momenten zijn waardevol. Die momenten zijn zo voorbij, zeker als je ouders er eenmaal niet meer zijn. En voor je het weet, is het zover.

Dus, vergeet niet waar je vandaan komt en de mensen die van je houden. Vergeet niet dat ze een onmisbare rol hebben gespeeld in jouw groei, jouw ontwikkeling, en jouw leven. Vergeet niet hun rijkdom aan levenservaring, wijsheid en eeuwige liefde.

Sommige relaties zijn te waardevol om aan voorbij te rennen.

Met vriendelijke groet, 
Een bezorgde vriendin

Delen?

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je niet wilt missen:

scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden

Ontdek meer van verwondervrouw.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder