Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pix schrijft weer in haar moerstaal

bicycles parked beside brown wooden fence near a river
Photo by Kayla Ihrig on Pexels.com

Soms erger ik me zelf ook aan mijn vele Engelse taalgebruik. Daarentegen zijn er natuurlijk vaak uitdrukkingen in het Engels die zich niet zo mooi laten vertalen in je eigen taal. Toch, ik merk op, dat ik er wat van vind de laatste tijd.

Ik ergerde me dan ook aan mijn eigen vondsten op het gebied van domeinnamen. Echt, ik heb er een handje van hele avonden te brainstormen over de ‘perfecte’ domeinnaam. En vaker wel dan niet, tracht ik die Engels te houden. Ik weet niet goed, of ik dit zich nu ontwikkeld heeft in een persoonlijke afwijking, maar sinds het ontstaan van het Internet doe ik dat wel onthutsend (mooi woord, ook) vaak.

Zo heb ik al heel wat domeinnamen voor mijn weblogs gehad: “SereneIrene”, “AngelicAvenues” maar ook “MightyMusings”, en ga zo maar lekker door. Ik word er soms zelf ook wel eens moe van, die fascinatie voor met name domeinnamen. Ik denk dat ik bijna rijp ben voor een goeroe op dit gebied. Bestaan die al?

Enniehoo… oh nee… Hoe dan ook, wil ik me wat meer gaan trainen, neehee, focussen op het juiste gebruik van onze moerstaal. Daarom ook dat ik zo plotseling overstapte op deze domeinnaam, “machtige muizenissen”. Ik hoop natuurlijk dat mijn trouwe lezers de overstap mee gaan maken, en me zullen blijven lezen. Voor nu en in de toekomst. Mijn onuitsprekelijke en oneindige dank mag hieruit wel duidelijk spreken.

Post delen mag:

4 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je niet wilt missen:

scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden