Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bye bye wintertijd!

sportive woman with bicycle resting on countryside road in sunlight
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Nauwelijks een half jaar geleden kon je me nog horen verzuchten dat ik blij was dat het weer wintertijd was. Dat was toen. Vandaag ben ik een blij ei dat de zomertijd weer is ingetreden. Heb me net een half uur à la sofa gepositioneerd om te genieten van het schemeren. Oud wijf, ik. Of is het meer dan dat, word je naarmate je ouder groeit echt blijer van wat licht om je heen?

Hortensia in bloeiHoe dan ook. Vanmiddag was het in het Haarlemse plezant genoeg om mét zonder jas à la balconia de dode struiken te verwijderen, en te zien wat er nog leeft na deze overigens niet al te strenge winter. Mijn Hortensia’s krijgen weer blad zo vlak bij de wortels dat mijn hart een sprongetje maakte van piezelier. Oud wijf, ik.

Voor de rest niet veel anders gedaan, dan raptitude.com gelezen en me vergapen aan deze WordPress-theme. Ik vroeg me nog af, of ik deze zou gaan inzetten. Maar heus, hoe vaak wil je veranderen van theme?

En het mag dan wel een luie zondag zijn geweest, sinds de corona afgelopen week wéér toesloeg, voel ik me sinds vandaag weer een beetje levendiger. Al was het dan niet meer dan een snotterige verkoudheid. Oud wijf, ik. Echt wel.

Tags:

Post delen mag:

Wat je niet wilt missen:

3 Reacties

  • Ik herken het wel een beetje, en ik verheug me alweer op de zomermaanden, we gaan dan heerlijk naar de camping, recht tegenover het Dwingelerveld, fietsen, wandelen enz.
    Een oud wijf? Ja ik werd er laatst met mijn neus bovenop gedrukt, ik moest voor controle van een trombosebeen naar het ziekenhuis en kreeg een oproep om mij te melden bij de balie van ouderengeneeskunde, ik dacht eerst dat zal niet goed zijn, maar mijn lief zei heel stilletjes: “Gees, je wordt in september 67 en je krijgt je AOW in Juli”
    PFF!!!!!

  • Thema veranderen? Ik zou m ook pakken als ‘t kon … en wijzigen kent geen grenzen qua aantal ,dus leeeeeeeef je uit 😉

    Enne oud wijf? Weet je wel dat dat de leukste wijven zijn…. Geesje en ik weten dat al jaren 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden