Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WOT, deel 45: kwaliteit van leven

crop person pouring wine in winery
Photo by Rachel Claire on Pexels.com

Vandaag niet 1 maar 3 woorden.

Vorige week heb ik mijn eerste zelfstandige darmkankeronderzoek gedaan. Vanmiddag kwam de uitslag binnen en gelukkig – want heb toch enigszins met angst en beven die envelop opengescheurd – was het negatief. Met andere woorden, over 2 jaar mag ik op herhaling. Tot mijn 75ste.

En dat verbaast me. Tegenwoordig worden mensen vaak ouder dan 75. Veel ouder zelfs. Het lijkt me toch dat die leeftijd van tot je 75ste best opgehoogd mag worden in het kader van ‘kwaliteit van leven’.

Het #WOT-woord is:

Kwaliteit van Leven: Kwaliteit van leven is een subjectief begrip. Het zegt iets over hoe een persoon zijn of haar lichamelijke, psychische en sociale functioneren ervaart. Het kan daarnaast ook objectieve aspecten betreffen, bijvoorbeeld als het gaat om beperkingen als gevolg van ziekte.

www.vzinfo.nl

Wat betekent voor jou kwaliteit van leven?

Ik ben super nieuwsgierig om van jou te horen wat jij daaronder verstaat.

Ik lees het dan ook graag weer hieronder, in de reacties.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Tags:

Post delen mag:

Wat je niet wilt missen:

7 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden