Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WOT, deel 2: zacht

brown bear leaning on bed headboard
Photo by Lisa Fotios on Pexels.com

Zou me zorgen moeten maken: “Zacht weer zorgt mogelijk voor minder bijen, wespen en vlinders in de zomer.” (Bron: nu.nl.) En ergens deep down doe ik dat ook wel, maar aan de andere kant ben ik tot dusver alleen maar opgelucht dat het tot op heden nog niet echt barre winter is geworden. Al mag het van mij best regenen en stormen. Sneeuw en gladheid vind ik niet plezant.

Het #WOT-woord is:

Zacht (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord): 1) niet hard; = week, 2) bijna niet merkbaar: iem. zacht aanstoten, 3) niet luid, bijna onverstaanbaar: zacht spreken, 4) niet ruw: een zachte hand, 5) met weinig kalk: zacht water, 6) aangenaam: een zachte winter niet koud, 7)(van de dood) niet pijnlijk, 8) niet snel: zacht rijden, 9) niet grof of bars; = goedig: een zacht karakter, 10) geleidelijk, zonder sprongen: een zachte landing

vandale.nl

Wat vind jij nu van dit zachte weer?

Spring je op de barricaden om de overheid en anderen te doordringen van het belang van het milieu en aanverwante zaken? Of laat je het – ondanks innerlijke protesten – maar op zijn beloop?

Ik ben vreselijk benieuwd naar wat jij me hierover kunt vertellen.

Ik lees het dan ook graag weer hieronder, in de reacties.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Tags:

Post delen mag:

Wat je niet wilt missen:

4 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden