Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WOT, deel 47: overprikkeld

cafe guatemala
Photo by HAROLD PRODUCTIONS on Pexels.com

De laatste tijd signaleer ik het eerder, mijn overprikkeld zijn. Het is niet eens dat ik het dan druk heb. Het is ook niet dat ik me ineens te veel zorgen maak. Het heeft eerder te maken met bepaalde ergernissen, die leiden tot overprikkeld zijn of raken.

Weet niet of dat nu een stukje zelfkennis is, of dat ik er gewoon meer over lees, tegenwoordig. Hoe dan ook, dat tijdige signaleren heeft me meer dan eens weer gered van narigheid.

Het #WOT-woord is:

Bij overprikkeling worden prikkels niet goed verwerkt. Je kunt dan veel meer prikkels ervaren dan normaal of het kost meer moeite om prikkels te verwerken. Er is nog geen goede test om overprikkeling te meten en om te bepalen waarom en wanneer er overprikkeling ontstaat bij iemand.

hersenstichting.nl

Raak jij ook wel eens overprikkeld?

Ik ben nu al heel blij dat ik dat stukje karakterwaardering op een ander voetstuk heb mogen plaatsen. Ik ben ook dankbaar dat er tegenwoordig nog maar weinig in de taboesfeer hoeft te hangen. En dat we gewoon – doodgewoon – zelf de vinger op onze eigen pols kunnen leggen waar het dat soort ‘prikkels’ betreft.

En jij, doe jij ook heftig mee aan overprikkeling? Of juist niet? En wat is jouw manier om te ontsnappen aan je eigen ‘toestandjes’?

Ik lees het dan ook graag weer hieronder, in de reacties.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Post delen mag:

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je niet wilt missen:

scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden