Search
Close this search box.

#WOT, deel 50: vrijwillig

Gelukkig kwam Karin met dit #WOT-woord gisteravond. En gelukkig kan ik daar ook iets mee.

Het #WOT-woord is:

Vrijwillig: Wat je doet omdat je dat zelf wilt, niet omdat je het moet

https://www.woorden.org/woord/vrijwillig

Ik doe al jaren veel vrijwilligerswerk

Zelf sta ik ingeschreven bij onze locale BUUV.nu. Waarmee ik vrijwilligerswerk doe in het kader van computerhulp bij de mensen thuis, en webdesignklussen, mochten mensen er niet uitkomen met hun website. Het is een geweldig leuk ding om te doen. En men waardeert mijn hulp altijd grandioos.

Zo heb ik in het verleden ook gevrijwilligd bij het ziekenhuis als voedingsassistente (bij terminale patiënten, ik geef het je te doen), als bijrijder op de Dierenambulance, en als gastvrouw van een buurthuis. En volgens mij nog veel meer wat nu een beetje naar de achtergrond is verschoven.

Het grote voordeel is nu dat ik er al een aantal leuke vriendinnen aan over heb gehouden. En natuurlijk dat ik er elke dag weer bij mag leren, want dat staat natuurlijk buiten kijf.

Al mag ik dan wel stellen dat het gezien mijn achtergrond soms best wel wringt dat ik er geen centjes aan mag verdienen, is het mijn eer te na om iedereen zo goed mogelijk te helpen en bij te staan. Dat was dan ook de hele bedoeling van dat vrijwilligen. Je bouwt als het ware toch een beetje levens- en werkervaring op. En ook dat mag je vermelden op je curriculum vitae, want zo’n groot gapend gat tussen de jaren geen werk door, staat ook weer zo slordig. Wat jij?

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint of Karin of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Irene

Writer & Blogger

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

3 Reacties

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige posts

Edit Template
Scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden