#WOT, deel 49: sentiment

#

Vandaag was ik op bezoek bij iemand, met meerdere anderen. En een van de vragen aan mij gesteld blijft maar hangen. Mijn sentiment daarop is niet prettig of mals, kan ik je wel vertellen.

Het #WOT-woord is:

Sentiment: een gevoel of een stemming waardoor men ontroerd raakt. 
Deze emotie heeft betrekking op iets of iemand anders.

https://www.ensie.nl/redactie-ensie/sentiment

Wat was die vraag?

De vraag werd gesteld door die andere persoon die op bezoek was. Maar ik kan wel raden waar de échte vraag vandaan kwam. Van de gastvrouw. Deze gastvrouw heeft het probleem dat haar beide kinderen partners hebben gekozen die zich op de een of andere manier van hun schoonmoeder proberen los te koppelen dan wel weken. Dit gaat natuurlijk niet zonder stoot of slag. De gastvrouw in kwestie is hier dan ook heel verdrietig over. Wat heet: ze raakt er niet over uitgepraat.

De vriendin van gastvrouw vroeg aldus aan mij: “Heb jij ooit wel eens (liefdes)relaties gehad?

Gelukkig zat ik niet direct met mijn bek vol tanden. En kon ik haar van repliek dienen.

Ja, ik onderhoud mijn hele leven al relaties. Met andere mensen. Met mannen en vrouwen. In liefde, vriendschap en vertrouwen.
Heb ik ooit vriendjes gehad? Ja, met meerdere mannen. Echter, dat duurde meestal niet langer dan drie maanden. Was de verliefdheid weer over. Of werd ik overboord gegooid vanwege het niet hebben van een vaste baan. Of vanwege mijn hoorapparaatjes. Of, desnoods, over zaken die ze me nooit in het echtie hebben verteld.

En nu lig ik dus in het holst van de nacht me nog op te winden over zo’n soort vraag. En het antwoord die met een twinkeling in de ogen, van de voor mij volmaakte vreemdelinge werd gesteld, werd ontvangen. Ik, die alles doe in het kader van mantelzorgen voor mijn moeder. Ik die als autodidact mezelf vrijwel alles heb aangeleerd op het gebied van webdesign. Ik, die iedereen in woord en daad terzijde sta, krijg dit soort waardeloze vragen op me afgevuurd. En waarom? Wat is hun maatstaf dan wel?

Lef

Ik vind het nogal van lef getuigen om iemand te ver- of beoordelen op het hebben van een vaste relatie anno 2023. Gelukkig ben ik nog altijd van mening dat het hebben van een vaste relatie niet per se mijn kwaliteiten verbloemt of ophemelt. Anderzijds ben ik van mening dat het hebben van een vaste relatie nog steeds tot een KERNkwaliteit wordt bestempeld als men zich een mening wil vormen over een ander. BeLACHElijk. En nogmaals, dit anno 2023!!

Ik schrijf het fijntjes van me af!

Gelukkig is mijn brein gescherpt. Gelukkig bezie ik het hebben van een vaste relatie N.I.E.T. als een KERNkwaliteit. En laat ik mijn leven daar niet van afhangen.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint of Karin of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

2 Reacties

  • Schrap ‘relatie’ door ‘baan’ en je blog is precies op mij van toepassing.

    • @Dorothé: Ha, lekker bezig, wij… 😉

Door Irene