#WoW, deel 11: terugkoppeling

#

Het maakt niet uit hoe je je ook voorbereidt op een gesprek (lees: sollicitatie), het verloopt altijd anders dan dat je dacht. Zelfs als je voordien het gesprek visualiseert, of je pitch of de wijze waarop je een STARR-methode instudeert en uiteindelijk brengt, het maakt niet uit. Hoe dan ook, is de terugkoppeling daar dan ook naar. En hoe je het achteraf moet interpreteren, dat is dan weer een heel ander verhaal. Maar goed, ik zie dat allemaal wel als wijze lessen voor de toekomst.

De #WoW is:

Terugkoppeling: Het reageren op acties van anderen door informatie te geven over de ervaren effecten van deze acties. 1) het terugvoeren van (een deel van) het uitgangssignaal naar de ingang, 2) overleg met de achterban

https://www.encyclo.nl/begrip/terugkoppeling

Stresshormonen aan het werk

Voor een volgend gesprek zou ik liefst zien, dat ik ietwat spontaner op bezoek kan. Voor een volgend gesprek zou ik liever zien, dat je je niet ten overstaan van een heel team moet ‘bewijzen’. Ik word er namelijk wat neurotisch van en mijn stresshormonen hebben het toch al te zwaar te verduren these days, dat ik niet alert en actief genoeg kan reageren op een gesprek. Ik durf bij wijze van spreken nog niet eens de suiker aan mijn geserveerde koffie toe te voegen, omdat mijn trillende handen maar al te veel tonen hoe nerveus ik ben. En waarom dan? Het is namelijk geen kwestie van leven op dood. ; -)

Maar goed, ik heb altijd en eeuwig als motto: it’s now or never. D’rop of d’ronder. Zwart of wit. En daarmee doe ik vooral mezelf tekort. Ik zou wat gelatener en relaxter erin moeten staan.

Hoe dan ook, feedback als: ‘je past niet binnen het team’ of ‘we lossen het intern op’, daar kan ik niet zo veel mee. Wezenlijk is dat geen terugkoppeling, maar een dooddoener.

Jij ook ervaringen met terugkoppeling?

Heb jij ook wel eens een terugkoppeling gehad, waar je niets mee kunt? Of was het louter constructief? En heb je dan net als ik last van plafonddiensten dezelfde nacht, waarna je besluit dat je er toch verder niets meer mee kunt?

Ik hoor het weer graag in de reacties. Met dank aan Karin voor het woord.

Schrijf je mee?

#WoW betekent Write on Wednesday of Word of Week. Iedere woensdag verzint een van de deelnemers, Karin, of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

1 Reactie

  • Meestal pas ik niet in het team, de laatste keer leek ik teveel op het zittend team. Als ze je niet willen.. ben je afgebrand.

    PS. voor de volgende keer. Drink voor je naar binnen gaat wat water en laat de koffie staan. Scheelt trillende handjes.

Door Irene