Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WoW, deel 12: raar

close up shot of scrabble tiles on a white surface
Photo by Brett Jordan on Pexels.com

Verbeeld ik het me nu maar? Is de wereld langzaamaan aan het verslonzen, nog raarder aan het worden dan het al was? Vanmorgen las ik het nieuws dat er in de VS een aanvaring met een brug had plaatsgevonden. In andere delen van de wereld lees je zo nu en dan er dat gebouwen instorten omdat de fundering niet helemaal paste bij het geheel. In mijn hoofd ontstaan dan niet alleen vele vraagtekens maar ook uitroeptekens. Er gaat iets niet helemaal goed, denk ik dan. Zucht.

De #WoW is:

Raar: 1) Afwijkend van de norm 2) Anders 3) Apart 4) Bedenking 5) Bespottelijk 6) Bevreemdend 7) Bijzonder 8) Bizar 9) Briek 10) Curieus 11) Draaierig 12) Dwaas 13) Eigenaardig…

Ben ik nu zo raar?

Dat ik me met al dit soort dingen kan bezighouden en dat het me bevreemdt?

Maar ook: dat voor de toekomst nu al wordt gezegd dat de werkstress nog meer zal toenemen omdat alles zo onzeker is; kan ik zelfs als ik een baan heb een dak boven mijn hoofd krijgen? Zal de toenemende kunstmatige intelligentie mijn baanbehoud nog wel garanderen? Met het oog op de toenemende vergrijzing zal er naast werk ook meer mantelzorg moeten worden verricht, hoe houdt men dit ten lange leste dan vol? En ga zo maar even door.

Het oplossen van wereldproblemen is een complexe taak die vereist dat verschillende benaderingen worden gecombineerd op verschillende niveaus: individueel, gemeenschapsgericht, nationaal en internationaal, waaronder overheden, bedrijven, non-profitorganisaties en individuen.

chatgpt.com

Heb ik het nog niet eens gehad over klimaatverandering, armoedebestrijding, gebrek aan toegang tot een ‘goede’ gezondheidszorg, een stimulans om onderwijs te verstrekken en volgen, en het vermijden van conflicten en ongelijkheid. Ben ik nog iets vergeten?

Neen, ik heb niet de behoefte om de politiek in te gaan, mocht je dit denken. Maar vraag me soms wel eens vertwijfeld af, à la een ware beauty queen, hoe ik als individu dan in vredesnaam kan bijdragen aan een betere wereld? Ik doe vrijwilligerswerk, doe aan mantelzorgen, durf regelmatig in mijn spiegel te kijken, en ik durf te reflecteren. Maak ik in mijn kleine bubble dan toch dat kleine beetje impact? Ik hoop van wel.

En jij, vind jij de wereld ook zo raar?

Waan jij je ook wel eens een buitenstaander of als een alien van Venus of Mars? Ik ben benieuwd naar je verhaal.

Ik lees het weer graag in de reacties.

Schrijf je mee?

#WoW betekent Write on Wednesday of Word of Week. Iedere woensdag verzint een van de deelnemers, Karin, of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Tags:

Post delen mag:

Wat je niet wilt missen:

3 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden