Search
Close this search box.

#WoW, deel 5: dilemma

Enfin, ik ben dus gestopt met roken. Nu reeds 4½ week. En het rampzalige is geschied. Ik denk nu de hele dag aan (lekker) eten. ; -) Ik voorspel dat ik nog moeite zal krijgen met mijn gewicht wat inmiddels in goede staat verkeerde. Mijn enige goede antwoord hierop is door heel ordinair en smakkerig op kauwgompjes (inmiddels zonder nicotinesmaak) te kauwen. Tja, het is kiezen uit 2 kwaden.

De #WoW is:

Dilemma: Een dilemma is een situatie of probleem waarin uit twee even onaantrekkelijke (of aantrekkelijke) alternatieven moet worden gekozen. De keuze kan daarom niet alleen op logische gronden gemaakt worden. De weg om uit een dilemma te geraken is dan ook vaak een zeer persoonlijke keuze.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dilemma

Dilemma’s te over

Nieuw bankstel en fauteuil: want die zijn inmiddels drastisch aan vervanging toe, wegens sloopdrang van mijn vorige en huidige feline vriendje Coco. Ik kan echter geen keuze maken tussen de diverse pronkstukken die ik tegenkom online. Keuzes maken is wel zo’n dingetje van me.

Op het intermenselijke vlak vind ik het vaak moeilijk van rol te wisselen als dat noodzakelijk is. Ik kan het wel. Maar bijvoorbeeld op het gebied van mantelzorgen, waar ik vroeger altijd leunde op mijn krachtige moeder overkomt het me tegenwoordig vaker dat ik de sterkste en krachtigste rol op me moet nemen. Dat terwijl ik daar best wel moeite mee heb. Soms ervaar ik dan ook erbarmelijke dilemma’s. Maar ik denk dat dat laatste best herkenbaar is, ook bij anderen?

Schrijf je mee?

#WoW betekent Write on Wednesday of Word of Week. Iedere woensdag verzint een van de deelnemers, vandaag Karin, of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Irene

Writer & Blogger

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

1 Reactie

  • Ah het dilemma van het gezond(er) leven en gewicht. Ik ben bang dat ik daar het grootste deel van m’n leven al mee bezig ben en ik zie het einde nog niet in zicht. Mijn dilemma ging er zelfs ook zijdelings over https://ria-en-fibromyalgie.blogspot.com/2024/02/wow-dilemma.html

    Dat met je moeder herken ik zó! Mijn moeder was de laatste jaren echt niet meer de vrouw waarmee ik opgroeide. En het leek wel of juist de mindere dingen overbleven. Zo verdrietig.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige posts

Edit Template
Scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden