Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WoW, deel 6: Valentijnsdag

close up shot of human hands
Photo by ATC Comm Photo on Pexels.com

Vandaag is het Valentijnsdag.
Dat vind ik persoonlijk leuk, zo niet geweldig. Ik geil wel op festiviteiten waar commerciële uitbuitingen aan de orde van de dag zijn. Hoezo wordt ons geld uit de zak geklopt? Het is toch allemaal prachtig?

De #WoW is:

Valentijnsdag: is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.

wikipedia.org

Heb ik een geheime aanbidder misschien?

Duizendenéén keer per dag naar de brievenbus lopen in de hoop op een kaartje van wellicht een geheime aanbidder. ’s Morgens vroeg reeds paraat zijn om maar niets te missen van eventuele belletjes aan de voordeur, want er zou misschien wel eens een bosje bloemen gebracht kunnen worden. Met een kaartje eraan. En wat zou dat kaartje dan kunnen bevatten? Aan tekst? Aan pure poëzie?

Alleen daarom dagdroom ik die dag een stevig eindje weg. Ik bouw luchtkastelen, tegen beter weten in. Die dromen maken wel dat ik goedgehumeurd de dag inga.

Daarentegen ’s avonds laat de pleures d’rin hebben omdat het weer niet gelukt is. Zodat je in zak en as zit, en je dreigt naar iedereen, en speciaal die God daarboven, dat je jezelf gaat bezatten als blijkt dat je misgrijpt. Daar kunnen geen borrels en vreetwaren meer tegenop.

En de rest van de week voel je je dan steevast nog miserabeler en waarde’loser’.

Heb ik mijn adres en telefoonnummer wel genoeg rondgestrooid? Ben ik wel sociaal genoeg om aanbeden te worden? Desnoods door de eerste beste mafkees die ik vervolgens keihard afwijs, gewoon voor de lol. De grond intrap omdat het me alleen maar ging om dat ene kleine gebaar.
Niets meer en niets minder…

Schrijf je mee?

#WoW betekent Write on Wednesday of Word of Week. Iedere woensdag verzint een van de deelnemers, Karin, of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Tags:

Post delen mag:

Wat je niet wilt missen:

3 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden