#WoW, deel 9: kriebels

#

Word er beslist vrolijk van, die Hortensia’s van vorig jaar, die weer kakelverse kleine groene blaadjes laten groeien. En al het overige gespuis daarbuiten wat weer tekenen geeft van leven in de vorm van kleine knopjes. Om maar niet te spreken van die ontluikende bloesembomen. Het maakt dat ik me nu al in een Halleluja stemming begeef, wat heet, ik heb last van Lentekriebels.

De #WoW is:

Kriebels: 1) Jeuk 2) Jeukend gevoel 3) Jeukerigheid 4) Kriebeling 5) Onaangenaam gevoel 6) Prikkel 7) Prikkeling

https://www.encyclo.nl/begrip/kriebel

Wat doet het met je?

Het is een gevoel van opwinding, vernieuwing en energie dat gepaard gaat met het ontwaken van de natuur na de lange wintermaanden. Al hebben we dan niet eens zo’n strenge winter gehad, zeg.

De natuur komt tot leven, met bloemen die bloeien, bomen die weer bladeren krijgen en vogels die beginnen te zingen. Dit alles draagt bij aan een gevoel van vernieuwing en hoop.

Mensen voelen zich vaak meer opgewekt en energiek tijdens de lente. Het zonlicht heeft een positief effect op onze stemming en energieniveau. Het is ook een tijd waarin mensen zich meer naar buiten willen begeven, genieten van het zonlicht en de frisse lucht, en zich meer betrokken voelen bij sociale activiteiten.

Daarnaast wordt lentekriebels soms ook gebruikt om het gevoel van verliefdheid te beschrijven dat mensen kunnen ervaren in het voorjaar. Het is alsof de natuur zelf het verlangen naar verbinding en romantiek aanwakkert. Dit kan leiden tot een gevoel van opwinding en vlinders in de buik bij mensen die verliefd zijn of op zoek zijn naar romantiek.

Het is een tijd van optimisme, hoop en mogelijkheden, zowel in de natuur als in onze persoonlijke levens.

Schrijf je mee?

#WoW betekent Write on Wednesday of Word of Week. Iedere woensdag verzint een van de deelnemers, Karin, of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

2 Reacties

Door Irene