Tjemig. Eigenlijk ben ik zelf maar een raar wezen, denk ik zomaar. Want ik ben het volledig eens met @elonmusk dat Twitter een podium moet bieden aan het vrije woord. Totale vrijheid van meningsuiting dus.

Alleen al om daaruit op te maken wat er zoal leeft onder onze mensheid.

Ik ben ‘principieel’ natuurlijk volmaakt tegen elke complottheorie die thans bestaat en wordt geuit, ook nog eens luidkeels, bijvoorbeeld. Aan de andere kant, als ik heel eerlijk mag zijn, weten we daardoor weer wel wat er leeft en speelt bij anderen en dat beschouw ik als zeer belangrijk. Al ga ik de complottheorieën niet hoogstpersoonlijk opzoeken op dit wereldwijde web en ook niet ontkrachten. Dat beschouw ik dan weer niet als mijn persoonlijke taak.

Ik lees ze. Neem het voor kennisgeving aan. Ik reageer niet. Ik scroll er liefst gauw voorbij. En denk het mijne ervan. Ik spreek ze niet tegen, omdat ik maar al te gauw besef dan in een oeverloze en eindeloze discussie te belanden, wat mijn mentale gezondheid uiteindelijk niet ten goede zal komen.

Dat ben ik. Of liever, zo ben ik. Ik mag inmiddels uit ervaring spreken als ik zeg dat de complottheoristen graag zouden zien dat je zelf op onderzoek uitgaat door tijd en aandacht te besteden aan ‘hun waarheden’ en uiteindelijk een medestander wordt. Maar, zoals eerder gesteld, neem ik ‘mijn vrijheid’ door dat niet te doen. Daar word ik zelf een gelukkiger mens van dan ik al was.

Dat even kort is mijn mening over de vrijheid van meningsuiting die zo belangrijk is. Zelfs met het oog op alle onzin die daarover wordt uitgekraamd, maar waarop ook wordt gereageerd. Al dan niet terecht. Ieder zijn meug.

Inmiddels heb ik op Mastodon wel alvast een account aangemaakt. Dit met het oog op een eventuele terugkeer van een zekere politicus/zakenman in de VS, wiens naam ik niet eens meer wil noemen, vanwege mijn persoonlijke grondige afkeer van louter zijn aanblik. Hoe veil wil je het hebben? Maar niets menselijkers en vooringenomen dan ikzelf. 😉

En ergens is deze zoektocht en voortgang wellicht goed voor ons als mensheid. Omdat geen mens uiteindelijk een eiland is.

%d bloggers liken dit: