Energiek leven

E

Er was eens een vrouw genaamd Pix, die bekend stond om haar buitengewone vermogen om te slapen. Vanaf het moment dat ze een baby was, sliep Pix veel meer en vaster dan andere kinderen. Haar ouders grapten vaak dat ze een winterslaap hield zoals een beer, maar toen Pix volwassen werd, bleef haar slaapgewoonte onveranderd.

Pix sliep niet overal en altijd, maar het was voor haar gewoon even een manier om verse energie op te doen, tussen de drukke bedrijven door. Alhoewel… ze kon zelfs in slaap vallen tijdens het wachten op de bus, tijdens het kijken naar een film, en heel soms zelfs tijdens het eten! Een keer viel ze in slaap terwijl ze onderweg was in de trein en haar volgende stop miste. Haar vrienden noemden haar liefkozend “Slaperige Pix.”

Terwijl ze daar sliep, kwam er een filmregisseur voorbij die op zoek was naar een actrice voor een nieuwe film. Hij zag Pix liggen en dacht dat ze perfect zou zijn voor de rol van Doornroosje in zijn nieuwe sprookjesfilm. Dat sprak haar wel aan, want behalve bij komedies en bij sommige actiefilms, viel ze meestal in slaap, zeker als het een dramafilm was. Hij wekte haar voorzichtig en vroeg of ze geïnteresseerd was in de rol. Pix, die nog half in slaap was, mompelde “Ja, natuurlijk” en viel weer in slaap.

De opnames begonnen, en Pix bleek de perfecte Doornroosje. Ze hoefde alleen maar te slapen, iets waar ze bijzonder goed in was. De film werd een groot succes en Pix werd beroemd. Ze kreeg de bijnaam “Slaperige Superster” en werd uitgenodigd voor interviews, maar bij elk interview viel ze in slaap. Dit maakte haar nog populairder omdat mensen het hilarisch vonden.

Ondanks haar roem en rijkdom, veranderde Pix niet. Ze bleef haar dagen doorbrengen met slapen, nu in een luxe bed in haar prachtige huis. Mensen uit de hele wereld stuurden haar slaapmaskers, comfortabele kussens, en zelfs speciale matrassen. Pix werd een soort slaapgoeroe en gaf, ironisch genoeg, slaapadvies aan mensen die problemen hadden met slapen.

En zo leefde Pix haar leven door, slaperig en gelukkig, en altijd klaar voor haar volgende dutje. Ze bewees dat soms – zelfs de meest ongebruikelijke talenten zoals het vermogen om overal en altijd te slapen – je naar grootse dingen kunnen leiden. En zo sliep ze nog lang en gelukkig.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

Ik wil reageren