Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WOT, deel 27: bloggen

woman working in home office
Photo by Ivan Samkov on Pexels.com

In 2002 kwam ik thuis te zitten, helemaal uitgeblust en met het gevoel letterlijk in brand te staan. De voorloper van een burn-out, achteraf gezien, hoewel ze daar destijds die term nog niet voor benutten. Thuis verveelde ik me stuk. Een grote ster in het huishouden ben ik niet echt. Toen niet. Nooit geweest ook. Veel andere hobby’s had ik ook niet. Gek genoeg. En ik was er ook niet echt naar op zoek.

Op een mooie herfstavond zat ik wat te surfen op het Internet, je-weet-wel, met zo’n inbelmodem destijds nog. En naarmate ik scrollde en verder klikte, kwam ik uit op een weblog van hee, ze is er nog steeds, Chantall van Maanisch.com. De interacties met name door de reactiemogelijkheid vond ik helemaal geweldig. Iedereen kende elkaar en reageerde bij elkaar. Ze reikten elkaar tips aan, met name voor wat betreft het uiterlijk van hun weblog. Ik geloof dat het me toen binnen twaalf uur gelukt is om zelf ook een blog te beginnen: “SereneIrene.blogspot.com”, gevolgd door nog twee dagen later een heus eigen domeinnaam (dezelfde), inclusief webhosting.

Het #WOT-woord is:

Bloggen: het schrijven van een online artikel

Van het één naar een passie

Werkelijk, het interesseerde me niet zoveel wat ik destijds neerpende. Het waren maar dagelijkse belevenissen. En ook, in mijn eigenste onvolwassenheid deelde ik letterlijk alles met de goegemeente. Niet dat ik erg veel lezers had of kreeg. Maar dat kon de pret niet drukken. Het was voor mij gewoon een feest om dat PHP-taaltje, HTML en CSS zo snel en goed mogelijk te leren, zodat ik weldra ook mijn eigen site kon bouwen en aanpassen. Wat dus vrijwel dagelijks van uitstraling wisselde. Hoera, een nieuwe hobby, noem het passie, was geboren.

Het leverde ook een fittie op

Ergens was er een blogger P. die bij mij in Haarlem woonde. En op zijn oproep op zijn site om een date, heb ik mezelf opgeofferd en hem aangeboden een date te proberen. Ik bespeurde dat hij een weinig belachelijk werd gemaakt om zijn openlijke verzoek. En dacht hem te moeten redden. We spraken af bij de dichtstbijzijnde shoarmabar. Erg complimenteus was hij niet, voor iemand die graag een vriendin wilde, want hij merkte vrijwel gelijk op ‘dat mijn neus niet rechtstond’. Hahaha. Hoe dan ook liep de date op niets uit.

Een andere blogger uit het Eindhovense V. vond het daarop wat noodzakelijk om mij te beschermen tegen de gevolgen van mijn eigen naïviteit om deze P. te willen redden. Hij sprong daarom letterlijk een paar keer voor me in de bres bij wat irritant geneuzel over en weer.

Maar ook deze relatie eindigde toen we zouden afspreken in Eindhoven en hij de op de dag zelf een ietwat morbide blogpost neerpende van een vrouw die langs de snelweg werd gevonden, gewurgd en al. Je snapt, ik ben die dag dus never nooit niet naar Eindhoven toe gegaan. Heb hem dus ook niet persoonlijk (willen) ontmoeten. Wat inderdaad eindigde in een verkapte uitspraak dat hij mij wel zou willen vermoorden. Daar ben ik nog een tijdje goed ziek van geworden en geweest, maar dat begrijp je vast wel.

Ik stopte ermee

Doch in 2007 knaagde het weer danig. En waagde ik die poging om als ‘AngelicAvenues’ verder te gaan. Weer met dezelfde passie. Opnieuw dat dagenlange gefröbel aan mijn weblog. Ik waagde het zelfs te reageren op een vacature bij Aboutblank.nl om boeken van bloggers te recenseren voor hun maandelijkse editie. Ook dat werd een passie. Een lust om te doen. En reageren op de dagelijkse mails van die club mensen was letterlijk míj́n redding ook. Ik mis die club nu nog steeds. Eerlijk gezegd.

Nu, en hedentendage

We zijn nu minstens éénentwintig jaar verder. Echte roem heeft het me niet opgeleverd, behalve dan een aantal goede kennissen. En mensen die me hoe dan nog steeds volgen. Wel of niet reageren, het boeit me niet echt meer. De kijkcijfers, ditto.

Sinds mijn mantelzorgen ben ik wel meer bewust van de privacy van hen die er wel veel belang aan hechten. Het wordt ook naarmate ik ouder word steeds moeilijker om niet in herhalingen te vervallen. Soms denk ik dus wel eens met bloggen te gaan kappen.

En dan plots beleef ik weer een Eurekamoment. Zo’n moment als vandaag waarbij je je tijdens je dagelijkse wandeling afvraagt of al die omgevallen bomen tijdens die storm afgelopen week, ook gevoel hebben bij die gebeurtenissen. En dan wil ik terstond weer in de pen klimmen om zo’n mooi moment met mijn lezers te delen.

Hoe dan ook, dat willen delen van mijn meest bizarre zieleroerselen zal ik denk ik nooit meer voorgoed kwijtraken…

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Karin een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Post delen mag:

4 Reacties

 • Zo, jij hebt ook een heel blogleven achter je.

  Ik ben juist ooit, vroeger, lang geleden, heel anoniem begonnen (nadat ik heel naief op een forum voor jonge ouders mijn echte naam gebruikt had als inlognaam en erachter kwam dat ik daarin de enige was), maar blog nu veel openlijker. Weer met mijn eigen naam, zonder achternaam dit keer. Haha.

  Het heeft bij mij ook een tijd stil gelegen en het bouwen van website was me altijd teveel werk. Daarom heb ik ook geen eigen domein. Dat en een soort gevoel van bescheidenheid, dat dat het geld niet waard is.

  Ik vind het leuk je blogs te lezen in elk geval!

  • @Ria: Ja, je kunt over dat blogleven van mij een boek schrijven.. Whahaha

   Leuk om jouw verhaal ook eens te horen. Dat van dat bouwen aan een site en te veel werk, had ik stiekem al begrepen. 😉

   Dank je wel….

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je niet wilt missen:

scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden