Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WOT, deel 28: veranderen

woman in white long sleeve shirt and white pants standing on brown wooden floor
Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Ik wil veranderen. Zie, de wil is er. Heb nu vaak genoeg het gevoel dat ik net een gigantisch paard ben met nog reusachtigere oogkleppen op. Alhoewel… Wellicht zie ik dan wel de noodzaak tot veranderen, maar was tot nu toe de tijd nog niet rijp. Ben nog te vaak en te veel verbonden met zaken die leven vanuit mijn verleden. Of is dat louter een excuus om maar niet te hoeven veranderen?

Soms, heel soms, beweeg ik me dan richting mijn keuken en ga dan iets buitensporigs prepareren. Iets wat ik normaliter niet eet. Niet die geijkte stampot. Niet de geijkte aardappelen, groente en vlees. Nee, dat wordt dan een verse Griekse salade met veel Fetakaas en rijst, en spiesen die je normaliter op de barbecue gooit, maar voor nu even op de grill bereidt. En dan verbaast het me, dat ik nadien zoveel lekkerder heb gegeten dan anders.

Het #WOT-woord is:

Veranderen: Zodanig aan iets werken of iets behandelen dat het anders wordt.
[bron: encyclo.nl]

Ik kan het dus wel

Ik zou het dus niet puur tot mijn keukenfabrieksels moeten laten zijn.
Ik zou verder moeten kijken.
Er zijn heus waar wel zaken die ik nog niet gedaan heb. In mijn up.
Ik noem dan alleen op vakantie gaan. Nee, niet op zo’n verrekte singlereis voor oude vrijsters. Nee, echt alles zelf organiseren, plannen en doen. Notabene.
Alleen uit eten gaan.
Alleen naar de bioscoop gaan.
Dingen doen waarvan ik voorheen dacht dat het leuker zou zijn om samen met anderen te doen.
En me dan kostelijk amuseren.

Hoe dan ook, dat simpele amuseren met jezelf, dat aangenaam verpozen met mezelf, daar ben ik nog helemaal niet aan toe gekomen. En warempel, dat ik dan tot de conclusie ga komen, dat ik best blij met mezelf mag zijn.

Want ik weet dat dat blije ei zijn mijn hoofdprijs is.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Karin een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Post delen mag:

4 Reacties

 • Alleen op vakantie gaan da’s me wel gelukt. Niet altijd even leuk….want als je zelf niet actief het gesprek aangaat laten mensen je graag links liggen.
  Alleen een terrasje pakken check….maar bewust genieten van een keer alleen uit eten gaan…nope. Vindik niks aan.
  We komen er wel….alleen….maar soms is samen leuker

 • Alleen op vakantie heb ik wel eens gedaan. Weekje Amsterdam. Lekker alleen door de musea struinen. Alleen op terrasje zitten vond ik geen probleem. Ik heb die week echt genoten. Helaas is het maar bij die ene week gebleven.

  Ik herken wat je wilt veranderen. Vooral dat ‘kook eens wat anders’, dat zo lekker kan zijn. Beetje meer variatie enzo. Maar als ik dan uit mn werk kom, komt er toch weer het geijkte uit de keuken.

  • @Ria: Ja leuk hè, alleen op vakantie… Ik droom er van ooit eens Griekse eilanden te gaan hoppen in mijn up.

   En… precies, meer variatie. Vooral wat betreft de geijkte Hollandse keuken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je niet wilt missen:

scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden