Ik wil veranderen. Zie, de wil is er. Heb nu vaak genoeg het gevoel dat ik net een gigantisch paard ben met nog reusachtigere oogkleppen op. Alhoewel… Wellicht zie ik dan wel de noodzaak tot veranderen, maar was tot nu toe de tijd nog niet rijp. Ben nog te vaak en te veel verbonden met zaken die leven vanuit mijn verleden. Of is dat louter een excuus om maar niet te hoeven veranderen?

Soms, heel soms, beweeg ik me dan richting mijn keuken en ga dan iets buitensporigs prepareren. Iets wat ik normaliter niet eet. Niet die geijkte stampot. Niet de geijkte aardappelen, groente en vlees. Nee, dat wordt dan een verse Griekse salade met veel Fetakaas en rijst, en spiesen die je normaliter op de barbecue gooit, maar voor nu even op de grill bereidt. En dan verbaast het me, dat ik nadien zoveel lekkerder heb gegeten dan anders.

Het #WOT-woord is:

Veranderen: Zodanig aan iets werken of iets behandelen dat het anders wordt.
[bron: encyclo.nl]

Ik kan het dus wel

Ik zou het dus niet puur tot mijn keukenfabrieksels moeten laten zijn.
Ik zou verder moeten kijken.
Er zijn heus waar wel zaken die ik nog niet gedaan heb. In mijn up.
Ik noem dan alleen op vakantie gaan. Nee, niet op zo’n verrekte singlereis voor oude vrijsters. Nee, echt alles zelf organiseren, plannen en doen. Notabene.
Alleen uit eten gaan.
Alleen naar de bioscoop gaan.
Dingen doen waarvan ik voorheen dacht dat het leuker zou zijn om samen met anderen te doen.
En me dan kostelijk amuseren.

Hoe dan ook, dat simpele amuseren met jezelf, dat aangenaam verpozen met mezelf, daar ben ik nog helemaal niet aan toe gekomen. En warempel, dat ik dan tot de conclusie ga komen, dat ik best blij met mezelf mag zijn.

Want ik weet dat dat blije ei zijn mijn hoofdprijs is.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Karin een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

%d bloggers liken dit: