Zoek
Sluit dit zoekvak.

WOT, deel 29: kunst

#WOT, deel 29: kunst ~ verWondervrouw.nl
Uit eigen collectie

Eigenlijk te schaamteloos voor woorden, maar pas na 55 jaar op deze aardkloot te hebben rondgekeken, kan ik nu pas stellen dat ik wel een bepaalde voorkeur heb voor wat men Kunst noemt. Ik hou van barok. Echt gruwelijk kitsch mag dat zijn, tot in het bespottelijke. Ik hou van Boho, in kledingstijl. Ik hou van pracht én praal, maar dus ook van abstract én minimalistisch. Het moet schitteren. Het, de kunst dus, moet mij beroeren, prikkelen. Ik wil de liefde voor het onderwerp van het scherm voelen spatten, zeg maar. Maar het mag ook spotten met het gangbare.

Doe ik zelf aan kunst?

Neen, nog niet. Ik zeg expliciet nóg niet, omdat ik voel dat mijn tijd daarin nog niet is aangebroken. Hoewel ik vind dat websites ook een bepaalde vorm van Kunst zijn. Juist, ik ben dus zeer visueel ingesteld.

Het #WOT-woord is:

Kunst is het vermogen om dat wat in geest of gemoed leeft of gewekt is, op zodanige wijze tot uiting te brengen, dat het kan ontroeren door schoonheid.
Kunst is een ambacht dat bedoeld is om de zintuigen te prikkelen.

bron: https://www.ensie.nl/redactie-ensie/kunst

Maar ook van muzikale kunst geniet ik

Wegens mijn slechthorendheid was dat vroeger al geen groot succes. Mijn ouders hebben het wel geprobeerd. Ik heb achtereenvolgens accordeon, orgel, blokfluit en gitaar betracht. Tot in den tranen van mijn aanhoorders. Helaas. Dat werd ‘m niet.

Misschien dat ik daarom van alle Kunstvormen het meest kan genieten van muziek. Van klassiek tot modern, overigens. En luid, dat ook. Mijn buren weten dat, en lijken het ook nog eens van me te pikken. Maar dat komt omdat ik die zintuigbevredigende momenten schaars houd.

Expositie

Aan het begin van dit jaar, heb ik meegewerkt aan de opzet van een amateurkunstexpositie in Haarlem. Echt een leuk ding om te doen. Hoewel ik voornamelijk bezig was met het administratieve gedeelte ervan.
In mijn ogen was er maar één winnaar uiteindelijk. En het mag tot jullie verbeelding spreken dat mijn winnaar niet gewonnen heeft. Zoveel zegt dat over smaak en iets over niet te betwisten…

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Karin een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Tags:

Post delen mag:

Wat je niet wilt missen:

2 Reacties

  • Ik wil zo graag leren over kunst, maar heb er het geduld niet voor en neem er de tijd niet voor.
    Lijkt me heerlijk om bij een willekeurig schilderij te kunnen zeggen “Kijk, een Caravaggio, uit dat en dat tijdperk.. hij was de koning van de lichtval” Zoiets. Deze wijsheid heb ik dan weer uit een thriller. Je moet het toch ergens leren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden