Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WOT, deel 30: perikel

a close up of a natal chart
Photo by Ксения Вохминцева on Pexels.com

Des morgens rol ik mijn bed uit, werp een kritische blik in de spiegel, en ren dan hard naar de koffiemachine voor een gezond bakkie pleur wat me pas echt wakker schud. Zo drink ik er nog wel een paar. Waarmee ik zowat stuiterend aan de nieuwe dag begin.

Mijn magic box (lees: iMac) staat vrijwel altijd aan, ofwel in de sluimerstand, ready to get into action. En voordat ik mezelf chagrijnig weet omdat ik direct het nieuws lees, heb ik sinds den beginne van dit Internet reeds een haat-/liefdesverhouding opgebouwd met mijn favoriete horoscoopsites. Die lees ik trouw elke dag. En nee, niet louter één site, ik zal ze tellen, momentje, het zijn er 6. Waarvan er minstens 4 mijn persoonlijke horoscoop berekenen op basis van mijn geboortecijfers. Ik betaal voor 2 van die sites. Kost een scheet en 3 knikkers, maar dan heb je in ieder geval een startje met wat ergernissen.

Het #WOT-woord is:

Perikel
[Lat. periculum, z.a.] gevaar, moeilijkheid, avontuur, perikoop

bron:https://www.ensie.nl/betekenis/perikel

Ze kloppen niet altijd, die horoscopen

Maar waarom lees je ze dan, hoor ik je nadrukkelijk vragen. Ik doe dit om te kunnen zeggen, nadien, als ik het dus gelezen heb: “Dat maak ik zelf wel uit!” Hoe mooi mijn dag wordt, bepaal ik immers zelf altijd nog wel.

Ik heb 2 van die websites al meerdere keren berichten gestuurd, dat ze hun sites moeten updaten vanwege de huidige of tijdelijke retrogrades die op dat moment heersen. Of dat hun sites niet langer to the point zijn, omdat die periodes reeds lang verstreken zijn. In de meeste gevallen krijg je netjes een antwoord terug met een bedankje omdat ik ze blijkbaar herinner aan hun nog openstaande to-dolijstje.

Negativiteit alom

Echter, het laatste jaar, of driekwart van het afgelopen jaar bespeur ik een enorme negativiteit in die persoonlijk getinte horoscoopvoorspellingen. Zo erg, dat ik er van walg NB. Ik ben nu enigszins genezen. Ik zeg enigszins, want morgenochtend kan mijn pet wel anders staan, weer. En begin ik weer van voor af aan, met de dagelijkse ergernissen.

Je zou haast zeggen dat het een verslaving mijnerzijds is, want blijkbaar heb ik een schier oneindige behoefte aan waarheden waar ik totaal niets mee kan, laat staan: wil.

In stilte vraag ik me af, of die horoscopen ook voor anderen zo worden berekend en geschreven. Ik vraag me dan af, of een meer labiel iemand dan in staat is om dit soort waarheden naar het land der fabelen te verwijzen, terstond. Want echt, als je niet beter weet zou je bijna onder je bureautje of tafel gaan schuilen totdat er betere tijden zullen aanbreken. Volgens die horoscoopvoorspellingen dan.

Echt, nu ik dit zo neerpen, geloof ik toch echt dat ik voorgoed ben genezen van die onzin. En om des morgens gelijk in een betere stemming te geraken kan ik net zo goed weer dagelijks een echte krant gaan lezen… Wat jij?

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Karin een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Post delen mag:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je niet wilt missen:

scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden