#WOT, deel 3: humor

#

Nee, ik houd niet van grapjes, maar men noemt me stiekem toch wel een lachebekje. Hoewel ik zelf beslist niet aanstekelijk ben, ben ik gek op mensen die dat wel kunnen: schertsen, en overal de draak mee kunnen steken. Kortom, mensen die humor hebben.

Iemand met een lach op je gezicht, eens flink de waarheid vertellen, zonder dat die ander daar overigens over valt. Gewoon omdat je dat met je pokerface kunt presteren. Er zijn maar weinig mensen die dat hebben of die in die gelegenheid zijn of dat moment namen. Mijn broer had dat. En ik mis dat nog dagelijks.

Het #WOT-woord is:

Humor is volgens Van Dale “dat wat grappig, geestig, om te lachen is”. Wie humor heeft, heeft “oog en gevoel voor vrolijkmakende tegenstrijdigheden tussen voorkomen en bedoeling of betekenis van zaken” of, actiever, “de neiging het vrolijkmakende in gebeurtenissen het meest te doen uitkomen”

vandale.nl

Heb jij humor?

En kun jij ermee wegkomen? Ben je daarom een graag geziene gast op feestjes en partijen? Of heb jij – net als ik – vaak achteraf binnenpretjes die je eigenlijk niet durft te delen? Ook dat is humor, immers, maar dan meer introvert.

Lachen is gezond, en ik merk dat dagelijks op, als ik weer eens te hard werk en achteraf blijkt dat lachen zuiverend werkte. Een ander zou misschien zeggen: louterend werkt. Je kunt de hele situatie met een grapje zo goed relativeren, namelijk. En humor is verrekte nodig, anders houd je het niet zo lang vol.

Ik ben vreselijk benieuwd naar wat jij me hierover kunt vertellen.

Ik lees het dan ook graag weer hieronder, in de reacties.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

3 Reacties

  • Ik ben gek op humor! Als onvanger maar ook als zender. Heerlijk (en stiekem hoe fouter hoe beter).
    https://karinblogt.nl/lolbroek/

  • Ik zie vaak snel ergens de humor van in. Dat wordt me niet altijd in dank afgenomen, maar gelukkig kunnen mijn man en ik wel gezellig samen lachen

    https://ria-en-fibromyalgie.blogspot.com/2023/01/wot-humor.html

Door Irene