Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WOT, deel 37: podium

stage with lightings
Photo by Dawn Lio on Pexels.com

Soms heb ik wel eens de neiging om vanaf een sinaasappelkistje te gaan oreren om al mijn vreugde en leed in dit leven een plek te geven in het plaatselijke park. Met recht denk ik dan dat een podium me zou helpen. Of het geheel indruk maakt, is nog maar te bezien.

Het #WOT-woord is:

Podium: (verhoging), een verhoging waarop bijvoorbeeld mensen kunnen gaan staan als ze iets over te brengen hebben op een publiek.

wikipedia.org

Mijn 1ste ervaring op een podium

Gedurende het laatste jaar van mijn basisschool hadden we een musical en werd mij een geduchte hoofdrol toegekend. Tijdens de generale repetitie van onze musical ‘Au revoir, Paris’ ging alles geweldig voorspoedig, maar tijdens ons échte optreden die avond bleek dat ik halverwege luid stotterend een brok in mijn keel moest wegslikken toen ik eenmaal mijn hoofdrol van Yvonne moest laten gelden. Dat gebeurde zo luidruchtig dat de hele zaal onder tafel lag. Van het lachen weliswaar.

Ik lachte niet, nadrukkelijk niet. De tranen stonden me in de ogen, en ik wilde alleen maar het toneel zo snel mogelijk verlaten en deze bühne-ervaring zo snel mogelijk vergeten.

Maar José – mijn Portugese vriendje destijds – nam heel eventjes de rol van me over door van mijn plaats naar zijn eigen plaats te wippen en met wisselende stemmetjes een one-man-show weg te geven. Hij hield daarbij mijn hand stevig vast, zodat ik niet weg kon lopen. Dat gaf me zoveel steun, dat ik mijn rol op een zeker moment vanzelf weer overnam.

Later vroeg een van de ouders nog aan me of ik die prop expres zo luidkeels had weggeslikt, om de spanningen en nervositeit van de groep in een klap weg te vagen, want het verliep daarna verdriedraaide vlekkeloos en relaxed.

Ik knikte maar bevestigend; hij moest eens weten.

Nu later, veel later, is deze herinnering er een van een glimlach. Er een dat die traan me uiteindelijk veel meer moois opleverde, nadien. Uiteindelijk moest eerst Murphy’s Law in werking treden, zodat het daarna pas écht goed kon gaan…

WELK GEVOEL KRIJG JIJ BIJ PODIUM?

Oreer je ook af en toe, of gebruik je een podium op een andere manier? Ik hoor het weer graag in de reacties.

SCHRIJF JE MEE?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Post delen mag:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je niet wilt missen:

scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden