Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WOT, deel 44: bingewatchen

#WOT, deel 44: bingewatchen ~ @verWONDERvrouw.nl
Foto geleend van fanpop.com

Heb járen bijna geen tot weinig televisie gekeken. Had er geen behoefte aan. Ik zou zweren dat ik te veel werd geprikkeld door al die negativiteit. Want wat zie je veel detectives bijvoorbeeld op tv. Bijna verbaasd ben ik dat de helft van de mensheid nog onder ons is. Ow nee, het is allemaal fictie. Natuurlijk. Fictie, maar dan wel levensecht.

Echt, dat hele bingewatchen fascineert me mateloos wegens de triggers die men weet te gebruiken in zo’n serie dat je bijna verslaafd aan de beeldbuis gekluisterd hangt.

Het #WOT-woord is:

Bingewatchen: is een term die wordt gebruikt om het gedrag te beschrijven waarbij iemand meerdere afleveringen van een televisieserie of een reeks films in een kort tijdsbestek bekijkt, meestal achter elkaar en zonder langdurige onderbrekingen. Dit fenomeen is populair geworden met de opkomst van streamingdiensten, zoals o.a. Netflix.

chat.openai.com

Castle

Dus ben ik dan nu eindelijk weer ‘ont’stoken door dat maffe bingewatchingvirus dat onder zovelen van ons leeft. Om precies te zijn, ik volg momenteel de serie: “Castle” op SBS9. Bijna vermakelijk, en met veel zelfspot, doet schrijver Richard Castle onderzoek bij een NYPD. Vanzelfsprekend is daar het spelletje met die andere hoofdrolspeelster, Beckett. Krijgen ze elkaar, of toch niet?

Net als vroeger toen ik nog verslingerd was aan The X-Files. Nu je het zegt, ik hou gewoon van sterke mannen- en vrouwenrollen. Mannen en vrouwen die min of meer gedwongen worden met elkaar samen te werken. En waarbij er dan een soort van haat-/liefdesverhouding wordt gecreëerd. Zo van: you can’t live with, but also not without.

Zo volg ik zelfs weer eens The Bold and The Beautiful. Die serie moet toch al een leven lang op tv te zien zijn, want ik volgde het ‘s morgens vroeg al, in de jaren negentig van de vorige eeuw. Maar goed, destijds was ik ook een groot fan van The Flintstones. En nog steeds, om je heel eerlijk te bekennen.

Doe jij ook aan bingewatchen?

Fascineert het je? Zijn er bepaalde do’s and don’ts? Is er iets wat ik absoluut niet mag missen?

Ik hoor het weer graag in de reacties.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Tags:

Post delen mag:

Wat je niet wilt missen:

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden