Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WOT, deel 5: handschrift

woman in white long sleeved shirt holding a pen writing on a paper
Photo by energepic.com on Pexels.com

Soms kijk ik verlangend naar mijn oude veelgebruikte vulpen, dat was, toen. Want tegenwoordig doe ik bijna alles digitaal. Als ik al eens wat moet opschrijven of opnoteren, zoals ik dat dan spottend noem, moet ik echt moeite doen om het nog terug te kunnen lezen.

Mijn handschrift is dus drastisch achteruit gegaan, met de komst van de digitalisering. Ergens vind ik dat jammer. Al vind ik typen wel zo makkelijk omdat het bijna net zo snel gaat als mijn gedachten dat toestaan.

Het #WOT-woord is:

Iemands handschrift is de manier waarop een tekst met de hand is weergegeven. Een handschrift is gewoonlijk opgebouwd uit een vast stilistisch systeem van blokletters (los schrift) of schrijfletters (verbonden schrift), maar staat los van de schrijfsystemen als kalligrafie of typografie.

nl.wikipedia.org

Schrijf jij nog veel met de hand?

Of denk je, nee, beter van niet? En doe je ook – net als ik – liever alles digitaal?

Ik ben vreselijk benieuwd naar wat jij me hierover kunt vertellen.

Ik lees het dan ook graag weer hieronder, in de reacties.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Post delen mag:

4 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je niet wilt missen:

scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden