Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WOT, deel 50: fijnbesnaard

gentle woman with flower in hands
Photo by Monstera on Pexels.com

Het is zo akelig koud en verraderlijk glad buiten, dat mijn ietwat fijnbesnaarde natuur daar innerlijk tegen protesteert. Het liefst verblijf ik aldus binnenshuis. Liefst kruip ik weer onder de dekens totdat iemand me vertelt dat het nooit meer winter wordt. Dat ik beschermd blijf totdat die wrede natuur buiten me weer wat warmte, zowel innerlijk als uiterlijk, schenkt.

Maak je geen zorgen, dat fijnbesnaarde van mijn karakter heeft soms een flinke schop nodig om weer tot nuchterheid én laissez-fair te komen. Dat gebeurt dan ook wel, maar vergt altijd weer wat tijd en innerlijk op mezelf inspreken.

Het #WOT-woord is:

Fijnbesnaard: met een verfijnd gevoelsleven

vandale.nl

Hoe kom ik op dit woord, weer?

Mijn schermbeveiliging op mijn iMac geeft Woord van de Dag weer. En aangezien ik vandaag een beetje ‘ohne’ zat, kwam dit woord me mooi uit.

Ben jij fijnbesnaard?

Ben jij ook zo delicaat ingesteld als ik? Waar anderen dat wellicht hoog-sensitief noemen, gebruik ik liever dit woord. Klinkt iets minder hoogdravend.

Misschien weet jij iets wat ik als fijnbesnaard vrouwtje beslist kan gebruiken om wat minder implosief en meegaander kan gebruiken?

Ik lees het dan ook graag weer hieronder, in de reacties.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Tags:

Post delen mag:

Wat je niet wilt missen:

4 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden