#WOT, deel 51: romantiek

#

Al 55 jaar droom ik van een romantisch Kerstfeest. Je weet wel, zo’n soezelig ontwaken waarbij je getrakteerd wordt op ontbijt op bed met kaarsjes aan. En dat je dan uren samen in bed doorbrengt. Knuffelend. Nagenietend. Gevolgd door een wandeling door de verse witte sneeuw. En een heerlijk romantisch diner die je dan natuurlijk samen prepareert. Ook weer met kaarsen aan. En een rijk gevulde kerstboom naast de dinertafel met veel rood en goud aan kleurenfestijn. En dat je dan later op de avond tegen elkaar aan suffe maar super romantische films bekijkt, waarvan je de helft toch mist, wegens een overdaad aan liefde.

Het is er – in mijn geval – nog nooit van gekomen. Treur niet, want dat ligt volledig aan mezelf. Heb er ook nog niet echt mijn best voor gedaan.

Het #WOT-woord is:

Romantiek: is de gemoedstoestand van mensen die op emotioneel en/of erotisch vlak geestverwantschap ervaren met elkaar. Deze gemoedstoestand kan opgeroepen worden door een context die beide personen stimuleert exclusieve aandacht aan de ander te besteden en waarin beide personen zich behaaglijk voelen.

nl.wikipedia.org

Ben jij ook zo dromerig romantisch aangelegd?

Weet jij hier ook wel een geweldige #WOT op te verzinnen? Ben jij ook zo’n dromer als ik, qua romantiek?

Zijn jouw dromen wel uitgekomen? Of ben je niet zo’n dromer?

Ik lees het dan ook graag weer hieronder, in de reacties.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

2 Reacties

  • Hahaha, ik ben niet zo’n romantische dromer. Klinkt allemaal leuk hoor, als ik het maar niet zelf hoef te maken of op te ruimen. Kerst is voor mij vooral heerlijk vrij zijn.

    Ik ga er weer een WOT aan wagen.

Door Irene