Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WOT, deel 9: zwak

covid vaccine bottles and syringe
Photo by Thirdman on Pexels.com

Gister is mijn lieve kat Coco gesteriliseerd. Ze is nu dan een je-weet-wel kat, of zeg je dat alleen bij katers, die gecastreerd zijn? Enniehoo, ze is nog maar een zwak poppetje in vergelijking met het karakter wat ik zo gewend van haar ben. En iets maakt dat de uren voorbij kruipen, seconden blijken jaren te duren, minuten een eeuwigheid. Want ik wil zo graag vooruitgang zien bij die kleine meid, dat ik me soms afvraag of ik soms maar beter voor ons beiden kan ademen. Maf dat gehecht zijn aan een dier me zelf zo kwetsbaar maakt.

Het #WOT-woord is:

Zwak (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord; vergrotende trap: zwakker, overtreffende trap: zwakst), 1: zonder kracht, met weinig weerstand: een zwakke tegenstandereen zwak verhaal niet geloofwaardig, 2 zonder innerlijke morele kracht: een zwak karakter, 3 (van geluiden) niet luid, niet hard, 4(van licht) niet helder: het zwakke schijnsel van de kaars, 5 niet talrijk: een zwakke bezetting, 6(taalkunde) op een bep. manier vervoegd: een zwak werkwoord niet van stamklinker wisselend en met de uitgang -de of -te in de verleden tijd, terwijl het voltooid deelwoord op een d of t eindigt; = een regelmatig werkwoord (bv. gooien, werken)

vandale.nl

Ken jij ook momenten van zwakte?

Bijvoorbeeld dat je té gevoelig bent voor het wel en wee van je directe familie en vrienden? Dat als het hen niet goed gaat, dat je je dan zelf ook zwak voelt? Het zal per persoon verschillen, denk ik. Hier is dat een gevalletje desastreus. Maar hoe voelt dat voor jou?

Ik ben vreselijk benieuwd naar wat jij me hierover kunt vertellen.

Ik lees het dan ook graag weer hieronder, in de reacties.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Post delen mag:

15 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je niet wilt missen:

scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden