#WoW, deel 13: aandacht

shallow focus of sprout
Photo by Gelgas Airlangga on Pexels.com

Tegenwoordig ben ik toch wel het toppunt van sportiviteit. N.O.T. Dat komt er van, als er zo langzamerhand wat kwalen je leven binnensluipen. En ik bedoel maar, vanwege die kwalen verloor ik eventjes mijn focus. Die focus moest zijn, dat mijn lichaam een tempel is. En blijft.
Nee, ik bedoel dat niet spottend, hoewel, zelfspot wel zo’n dingetje is natuurlijk, maar serieus. Ik ben het zat steeds maar te moeten roepen, maar mijn arme rug, maar mijn rechterknie, maar mijn arme voeten, die werken niet mee aan het instandhouden van die tempel.

De #WoW is:

Aandacht: Alles wat je aandacht geeft, groeit

Aristoteles, 384-322 v.C

Stoelyoga, omdat het kán

Waar ik dus vroeger sportief was in gymnastiek, ballet, softbal maar voornamelijk badminton op competitieniveau, daar doe ik tegenwoordig écht helemaal niets. Ja ik ben járen niet zo’n fanatiek sportschoollid geweest, in de eerste paar maanden ben ik 3x per week serieus bezig, en daarna zien ze me nooit meer, maar ik moet dat jaar natuurlijk wel afbetalen. Echt schaamteloos van mij.

Ik ben ook járen bezig geweest om yoga in mijn leven te implementeren, maar ik val steeds in slaap op de yogamat zodra dat rustmomentje op me af wordt geroepen.

Tegenwoordig zie je allemaal van die filmpjes met stoelcapriolen, dat heet dan stoelyoga. En ik heb me serieus voor een maandje lid gemaakt om te zien of dit wat voor me is. Of ik het volhou, en of ik daar dan de moed voor kan opbrengen om het een onderdeel van mijn dagelijks ritme te maken.

Eigenlijk zou ik daar ook een filmpje van moeten maken, want met mijn motoriek zal dat beslist wel lachwekkend worden.

Wat geef jij aandacht, wat groeit?

Doe jij ook wel eens iets waarvan je denkt, ik verlies hiermee mijn focus op mijn werkelijke doel(stelling)en? En hoe ga je daar dan uiteindelijk mee om?

Ik hoor het weer graag in de reacties.

Schrijf je mee?

#WoW betekent Write on Wednesday of Word of Week. Iedere woensdag verzint een van de deelnemers, Karin, of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Tags:

Post delen mag:

Wat je niet wilt missen:

3 Reacties

  • Aandacht: dat is nou net een van mijn stokpaardjes. De afgelopen week was voorbij voor ik het wist. Over aandacht gesproken …
    Ben benieuwd wat jij van stoelyoga vind. Ik heb een groepje van de Universidade Sénior de Marvão die niet op de grond kan liggen of liever gezegd, daarna opstaan. Dus geef ik eens in de twee weken een stoelyogales. Daar moest ik me wel in verdiepen want ik ben een ouderwetse “hard-core” hatha-yoga docent (al 40 jaar). Trainen met aandacht en liefde voor jezelf totdat je het kan. De effecten op je gezondheid zijn verbluffend. Maar goed, stoelyoga. Ik merk aan de dorpsvrouwen dat het effect heeft. En al behoorlijk snel. Dus laat me weten hoe het voor jou is. Heb een mooie week. Hier schijnt na weken grijs een wit zonnetje tussen de wolken door.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden