Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WoW, deel 14: kwaliteit

Ow jeej, ja je kon het verwachten natuurlijk. Als rechtgeaarde Apple-fanaat maak ik me soms zelfs zorgen, misplaatst denk ik zo, maar dan toch! Zo veel rechtszaken aan hun broek. Zo veel mensen die een graantje willen meepikken van de centjes. Natuurlijk besef ik dat ze voor zichzelf een mooie monopolie hebben gecreëerd, en dat dat niet strookt met de wensen van de rest van de mensheid.

Edoch, ik ben best bereid meer te betalen voor kwaliteit. Vakmanschap. Technologische innovatie. Mijn inmiddels verwend én gewend geraakte gebruikerservaring. Voor merkwaarde. En de wijze waarop ze hun marketing en positionering op deze aardkloot innemen. Dat dus: innovatie, kwaliteit én services. Dat alle apparaten waarmee ik werk bijna gegarandeerd veilig zijn en blijven.

Mocht alleen willen dat de tijd niet zo snel voortkabbelt dat mijn Apple-producten weer toe zijn aan vervanging. Want écht, die 7 jaren vliegen voorbij.

De #WoW is:

Kwaliteit: 1) Aard 2) Bekwaamheid 3) Capaciteit 4) Deugdelijkheid 5) Eigenschap 6) Faculteit 7) Functie 8) Gehalte 9) Gesteldheid 10) Goede eigenschap 11) Hoedanigheid 12) Keur 13) Klasse 14) Niveau 15) Puik werk 16) Rang 17) Schaakterm 18) Titel 19) Verschil bij schakers van klasse 20) Waarde 21) Waardigheid

encyclo.nl

Apple is in dit geval maar een voorbeeld

Want voor de rest van de werkende mensheid vind ik dat kwaliteit soms ver te zoeken is, en ik realiseer me dat een generalisatie is. Maar echt, mensen, waar gaat dit toch heen? Persoonlijk wijt ik dit aan de mijns inziens onnodige kostenbesparingen op personeelskosten. Alles moet jong, jonger, jongst. Ervaring is niet langer een vereiste. Terwijl dit juist wel een enorme kwaliteitsverbetering zou kunnen inluiden.

Ik ken genoeg kwaliteitspersoneel (dames die hun arbeidscontract niet verlengd zien) die nu thuiszitten omdat een budget niet toereikend was. Mensen die zich letterlijk uit de naad werkten om maar ergens te kunnen blijven werken, maar gewoon aan de kant worden gezet. Terwijl bijvoorbeeld in de zorg het management hoogtij viert en de rest kan fluiten naar de zo nodige kwaliteitszorg en klasse.

Ben ik nog iets vergeten? Ik ben bang van wel. Ik weet vast nog wel meer voorbeelden te noemen, maar dan zouden jullie niets meer hoeven te schrijven. 😉

Wat is jouw punt inzake kwaliteit?

Maak jij je ook wel eens zorgen over waar dit allemaal naar toe moet? Of ben je juist uiterst content met de huidige stand van de economie waar de kwaliteit niet tekort schiet?

Ik hoor het weer graag in de reacties.

Schrijf je mee?

#WoW betekent Write on Wednesday of Word of Week. Iedere woensdag verzint een van de deelnemers, Karin, of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Post delen mag:

Een reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je niet wilt missen:

scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden