Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WoW, deel 15: opruimen

white imac and apple magic keyboard
Photo by J. Kelly Brito on Pexels.com

Als er iemand slecht is in opruimen, dan ben ik het wel. Ik ben er eentje van de strikte chaos. In die zin dat ik écht altijd iets kan terugvinden. Vlekkeloos.

Maar mijn moeke kan het wel. En deze week presenteerde ze met een aantal dingen die ik weer eens naar de stort mocht vergezellen. Alles. Behalve haar oude iMac. Die stamt nog uit het jaar 2008. Ik heb hem meegezeuld naar mijn toko thuis.

De #WoW is:

Opruimen: 1) dingen neerleggen op de plek waar ze horen en daardoor orde scheppen 2) oude voorraad goedkoper verkopen 

woorden.org

Heb grootse plannen met die oude iMac

Want natuurlijk herbergt die oude iMac een harde schijf die een S.M.A.R.T.-error geeft. Dus had ik in gedachten om de mooie behuizing (want hoe fijn wil je de uitstraling van je computer hebben?) te verwijderen, voor eventjes, om de harde schijf te vernieuwen en er extra RAM in te doen. Maar goed, zo’n iMac zit toch wel tamelijk ingenieus in elkaar, en daar kom je alleen achter als je een van die miljarden YouTubefilmpjes bekijkt.

Er moeten wat schroefjes los, dan moet de beeldschermglasplaat met een magneet of 2 worden gelift, en de achterkant daarvan ook losgeschroefd. Daarmee ben je dan in de harde kern. Ik denk dan eenvoudigweg een harde schijf los te kunnen koppelen, het te vervangen en aan te sluiten. En dan weer dicht te doen. En weer wat extra RAM, en tjakka, klaar is deze Kees!

Gelukkig – want ik doe echt niet iets zomaar, zonder slag of stoot – heb ik nog tijdig wat informatie ingewonnen bij een leuke jonge man die ik dikwijls om raad vraag als ik iets niet goed weet van een Apple product. Hij vertelde me dat ik me een beetje vergiste in de makkelijkheidsgraad van het geheel. Volgens hem zit er nog veel elektra in, zelfs zonder aansluiting met de gewone steker. En kon ik nog wel eens een giga elektrocutie verwachten als ik niet precies weet wat ik moet doen en wat niet aan te raken.

Natuurlijk bood hij aan het te doen voor een zacht prijsje, maar dan is er nog steeds geen garantie dat die oude iMac het dan weer gaat doen. En hoeveel iMacs wil je werkelijk hebben?

Dus op dit moment mis ik dat maatje. Een maatje die net zo maf is als ik. En die me helpt en bijstaat in mijn nog maffere wensen, want ik ben genegen – lieve mensen – om deze iMac ook tot in de lengte der dagen te bewaren puur vanwege die prachtige behuizing.

Neen, dat opruimprincipe leidt bij mij tot werkelijk niets. En dat zal het ook nooit gaan worden. Alle opruimcoaches ten goede, ik moet er echt niet aan denken. Dramaaaaa.

Schrijf je mee?

#WoW betekent Write on Wednesday of Word of Week. Iedere woensdag verzint een van de deelnemers, Karin, of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Post delen mag:

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je niet wilt missen:

scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden