#WoW, deel 2: cookies

#

Soms heb ik verduivelde haast om iets op te zoeken op het Internet, immers Google is my best friend. En je zal maar dringend op zoek zijn naar iets. Dan kom ik dus op de noodzakelijke site en moet ik eerst twee tot drie popups wegklikken voordat ik daadwerkelijk een tekst – dus dat wat ik zocht – tot me kan nemen. En hoe langer deze (on)gein duurt, des te meer ik me eraan erger.

Ik zal ongetwijfeld niet de enige zijn, die dit soort fratsen eenvoudigweg niet langer wil accepteren. Ben in staat om een ietwat geprikkeld schrijven te sturen aan, tja aan wie? Want wie heeft dit bedacht, zeg??

Wacht ik Google het even: “… de cookie-regeling die in de nieuwe Europese Telecomwetgeving is opgenomen.” Want… “je moet altijd goed nadenken wat je wel en niet op internet zet als burger en waar je toestemming voor geeft”, aldus de Minister. De nieuwe wettelijke maatregelen moeten in 2011 ingaan.

Het #WoW-woord is:

Cookies zijn “minibestanden” en kunnen worden geplaatst op uw apparaat dat is verbonden met het internet, zoals een computer, telefoon, tablet of smart TV. Cookies kunnen worden gebruikt om informatie te verzamelen of op te slaan over hoe u zich gedraagt op een website en/of op uw apparaat.

gegevensbeschermingsautoriteit.be

13 Jaar verder

Je zou haast denken dat de wereld inmiddels op de hoogte is van die verrekte GDPR en cookie-regeling. En dat we inmiddels zonder kunnen. Al weet ik zeker, dat er altijd wel iemand zal zijn, die dan gaat roepen: “Nee, dat wist ik helegaar niet!”

Maar Pix zou Pix niet zijn als ze er niet helemaal klaar mee was (en ik rook inmiddels al 10 dagen niet meer). Hoe gaan we dit oplossen, zeg?

Schrijf je mee?

#WoW betekent Write on Wednesday of Word of Week. Iedere woensdag verzint een van de deelnemers, vandaag Karin, of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.


Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

2 Reacties

Door Irene