#WoW, deel 3: afvinken

#

Afvinken wordt veel gebruikt in takenlijsten, checklists of planningen. Het helpt mensen om georganiseerd te blijven, de voortgang van hun taken bij te houden en te zorgen dat er niets wordt vergeten. Het geeft ook een gevoel van voldoening en motivatie wanneer men taken van de lijst kan afvinken.

De #WoW is:

Afvinken is een term die vaak wordt gebruikt om aan te geven dat een taak of item op een lijst is voltooid of afgerond. Het wordt vaak geassocieerd met het visueel markeren van een taak door er een vinkje naast te zetten, meestal in de vorm van een -symbool. Dit wordt gedaan om aan te geven dat de taak is voltooid of de vereiste actie is ondernomen.

https://chat.openai.com

Welke tools gebruik jij erbij?

Digitale tools zoals apps voor takenbeheer en projectmanagement maken het gemakkelijk om virtueel af te vinken, waarbij je met een simpele klik of tik een item als voltooid kunt markeren. Deze digitale mogelijkheden dragen bij aan efficiëntie en kunnen het bijhouden van taken vereenvoudigen in zowel persoonlijke als professionele contexten.

Schrijf je mee?

#WoW betekent Write on Wednesday of Word of Week. Iedere woensdag verzint een van de deelnemers, vandaag Karin, of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

5 Reacties

  • Waarom vandaag een beetje aanvoelde als Nieuwjaarsdag en wat ik hoop te kunnen afvinken #WoW https://www.paulvanderwerf.nl/metzonderbeperking/wow-afvinken/

  • Ik maakte er over de schutting van. Wat voor de een afgevinkt is, kan voor de ander een nieuwe to do zijn. Vooral mails zijn mijn ergernis waard. https://karinblogt.nl/gooi-maar-over-de-schutting/

  • Ik vink graag af!. https://wp.me/p4xLHA-3n6

  • […] dat zou morgen of anders vrijdag wel even kunnen. En ik stond wel meer te springen bij woorden: afvinken bijvoorbeeld, ben ik dol op. Dillemma’s, ook zo eentje. Ja, maar dat kan morgen wel, of […]

Door Irene