Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WoW, deel 20: spin

spider web
Photo by Pixabay on Pexels.com

Met dit prachtig mooie weer vertoef ik natuurlijk vaak buiten à la balconia. Ik sleep mijn MacBook mee, een drankje, mijn telefoon en hopla, heb ik me daar een nieuw fris kantoor buitenshuis. Die afleiding biedt me hele nieuwe inzichten.

De #WoW is:

Spin: 1) achtpotig, geleed dier: (figuurlijk) de spin in het web de persoon waar alles om draait, de spilfiguur; het is bij de wilde spinnen af uiting van verbaasde verontwaardiging, 2) in één punt samenkomende rubberen riemen om bagage bijeen te houden

vandale.nl

Normaal toch wat angstig

Je wordt natuurlijk wel vaak afgeleid door alles wat er om je heen gebeurt. Zo zag ik insecten af en aan vliegen om mijn kersverse bloemen aan te raken en elders weer te bestuiven. Mooi vind ik dat.

Ineens werd mijn zicht een gigantisch spinnenweb gewaar, maar nog net geen spin. Totdat het lot toesloeg en een insect werd gevangen door dat web. Met een razende vaart zag ik plots dat een gigantische spin haar slachtoffer benaderde, aanviel en vervolgens oppeuzelde.

Normaliter heb ik het niet zo op spinnen. Maar ik werd zomaar bevangen door haar prachtige web en haar urenlange werk in dezen. En de betekenis van haar plek in dit heelal.

Ze heeft een functie. Terwijl ik ze normaliter dus nooit zo’n lang leven gun, heb ik deze spin haar plekje laten houden. Vive la vie. Live and let live.

Wat doe jij met een spin?

Sla jij genadeloos toe, en weet je zo’n spin gruwelijk om het leven te brengen? Of laat je ze in hun natuur hun gang gaan? Kortom, waar denk jij aan met de gedachte aan een spin?

Ik lees het weer graag in de reacties.

Schrijf je mee?

#WoW betekent Write on Wednesday of Word of Week. Iedere woensdag verzint een van de deelnemers, Karin, of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Post delen mag:

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je niet wilt missen:

scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden