#WoW, deel 21: goud

#

Mijn sieraden zijn nooit van heel opzichtig goud, maar klein en subtiel. Ik vind dat al die opzichtigheid me een beetje protserig maakt.

De #WoW is:

Goud: In bijna alle oude culturen werd goud meer gewaardeerd dan alle andere metalen. Goud heeft altijd een religieuze betekenis gehad, het symboliseert de zonnekracht en het levens gevende karakter ervan. Niet voor niets is de hoofdprijs altijd goud en draagt men al eeuwen trouwringen van goud.

zilver.nl

Daarom koos ik destijds voor goud

Daarom kies ik dus nu voor geraffineerd en fijn. Ware het niet dat ik zilveren sieraden ook altijd heel mooi vind. Ik heb wel eens overwogen om me geheel in het zilver te steken, alleen daarom, maar toch niet gedaan. Zilver staat eigenlijk alleen mooi bij een donker uiterlijk, is mijn oordeel.

Ik draag bovendien een aquamarijnen ring, hetgeen een betekenis zou hebben (versterkt spirituele groei en innerlijk weten, zou ook iets doen voor mijn stem en stembanden, die wel eens haperen.) En een klein robijntje (want in de oude Europese en Oosterse culturen werd het gezien als steen van de zon, zij vertegenwoordigde levenskracht, liefde, hartstocht en innerlijk vuur.)

Wat vind jij van goud?

Draag je goud of zilver? En waarom? Draag je je sieraden ook met een bepaalde betekenis voor je, waarover je lekker schromeloos kunt uitweiden?

Ik lees het weer graag in de reacties.

Schrijf je mee?

#WoW betekent Write on Wednesday of Word of Week. Iedere woensdag verzint een van de deelnemers, Karin, of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

1 Reactie

  • Al is mijn trouwring het enige gouden sieraad dat ik draag, hou ik van goud. Beroepsmatig was ik er niet zo handig mee: https://alicehuiberts.wordpress.com/2024/05/22/wow-deel-21-goud/

Door Irene