#WoW, deel 22: barricade

#

Soms schaam ik me wel eens. Louter voor het feit dat ik niet wat wat vaker op de barricades ga. Terwijl ik vroeger zo’n felle tante was, die over alles wel een uitgesproken mening had en die ook luidkeels verkondigde. Heb er zelfs nog even over nagedacht om de politiek in te gaan. Man, ben ik achteraf blij dat ik dat niet gedaan heb.

De #WoW is:

Barricade: 1) Afsluiting 2) Afzetting 3) Barrage 4) Barrière 5) Belemmering 6) Belemmering voor het verkeer 7) Bordspel 8) Geestelijke kloof 9) In haast opgeworpen verschansing

woorden.org

Want wat voor invloed kan ik dan helemaal uitoefenen?

Als elders de heren een geweer gebruiken als extensie voor hun waarschijnlijk te kleine pikkie. Als datzelfde soort heerschap in Gambia besluit dat vrouwenbesnijdenis maar gewoon moet kunnen. Als je in Saoudi Arabië niet mag fietsen omdat je er zittende op een zadel wel eens een bepaald plezier aan kunt overhouden. En ik, als vrouw, niet bepaald de kracht heb/voel om dat alles te overwinnen.

Als je als vrouw in deze wereld nog te veel moet knokken om überhaupt invloed uit te mogen oefenen. Wat maak ik met mijn 1.63 meter hoogte dan wezenlijk van verschil?

En jij? Spring jij wel vaak op de barricades?

Vind je het wel leuk om af en toe het verschil te maken? Durf jij dat aan?

Ik lees het weer graag in de reacties.

Schrijf je mee?

#WoW betekent Write on Wednesday of Word of Week. Iedere woensdag verzint een van de deelnemers, Karin, of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

2 Reacties

  • Mooi woord en mooie invalshoek. De rol van de vrouw praktisch tot nul gereduceerd door de eeuwen heen. 🙏

  • Voor mij is er een dun lijntje tussen op de barricades gaan en een oorlog beginnen. Dat zien we dagelijks. Het is geforceerd je gelijk halen. #WoW
    https://open.substack.com/pub/liesbethsteurinportugal/p/wow-barricade?r=1xs5fd&utm_campaign=post&utm_medium=web&showWelcomeOnShare=true

Door Irene