#WoW, deel 23: essentie

#

Liesbeth vroeg van de week in haar meest recente blogpost: Wat is de essentie? En ik dacht gelijk, mooie #WoW. Vandaar dat we dat we dat deze week maar eens gaan uitlichten. Je mag er nog even over nadenken, natuurlijk. Maar ik verwacht een aantal prachtige resultaten van jullie.

De #WoW is:

Essentie: 1) De kern van de zaak 2) De kern van iets 3) Geestelijke kern 4) Het essentiële 5) Het fijne 6) Het wezelijke 7) Het wezen 8) Het wezenlijke 9) Hoofdpunt 10) Hoofdzaak 11) Inwendige 12) Kern 13) Kern van een zaak 14) Kernpunt 15) Kwintessens 16) Middelpunt 17) Midden 18) Wezen 19) Wezen van een zaak

Encyclo.nl

Want, wat is nu de essentie van dit leven?

Je wordt – after all – alleen geboren, en je gaat – alleen – weer dood. Daar tussenin zitten een boel fasen. Elke fase leert je een wezenlijke levensles. Maar let op, die levenslessen die je leert verschillen per individu.

Waar ik – persoonlijk – altijd mee worstel: is dat je dan wel alleen geboren wordt en dood gaat, maar dat je toch min of meer een boel andere mensen tegenkomt op deze aardkloot, die ook allemaal lijken te worstelen met ‘de essentie van hun leven’. Het is dus voor mij kip en klaar dat, mede vanwege al die andere mensen die ook op deze aardkloot bivakkeren, en de gezamenlijke, edoch individuele worsteling, we gezamenlijk tot een gezellige en leefbare samenleving moeten komen.

Amen!

En jij? Wat is volgens jou de essentie van dit/jouw leven?

Kun je hier wat mee? Erover uitweiden? Heb je een heel eigen filosofische benadering? Wij zijn natuurlijk allemaal benieuwd naar jouw eigenste verhaal.

Ik lees het dan ook weer graag in mijn reacties.

Schrijf je mee?

#WoW betekent Write on Wednesday of Word of Week. Iedere woensdag verzint een van de deelnemers, Karin, of ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden toen ik meeschreef kun je in het archief vinden.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

Ik wil reageren