Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bancaire toekomst

Vrees het ergste voor de banken en overige geldinstellingen voor de toekomst. Want zoals de voorspellingen nu zijn, aarzelen de ouderen onder ons niet om de banken links te laten liggen en hun geld weer gewoon in een oude sok op zolder of onder hun hoofdkussen te bewaren. Al vind ik ook niet bepaald wenselijk, want dan hebben de boeven ze precies waar ze willen hebben. Thuis. Onveilig. Onbeschermd.

De voorspellingen waar ik het zoëven over had: via phishing zou het volgens de Sensatiegraaf mogelijk zijn software op de smartphone/tablet en desktop te installeren waarmee men met deepfake/AI foto’s in staat moet zijn complete bankrekeningen van het slachtoffer te plunderen. En tot op heden blijkt daartegen nog geen oplossing te zijn.

Nu dacht ik, goh, ik zet mijn Face ID maar eens uit, via mijn smartphone en tablet. Maar ja, mocht er een kwaadwillende zijn die zulks soort software reeds heeft geïmplementeerd op mijn smartphone dan wel tablet, dan komen ze ook heus wel achter je toegangscode als je inlogt bij de bank.

Je snapt, ik vind dit soort ontwikkelingen niet bijster vrolijkmakend. Zeker niet als dat groots wordt aangekondigd in de krant zonder een of andere oplossing aan te reiken.

Het enigste wat je kunt adviseren is dat je ouderen leert geen ‘links’ aan te klikken waardoor die phishingsoftware mogelijk zou kunnen worden ingezet. Maar dat valt nog niet mee, omdat men ook via e-mails vrijwel dagelijks uitgenodigd wordt om op een link te klikken om bijvoorbeeld rechtstreeks een betaling te doen, of naar een bepaalde pagina te surfen.

Wat dat betreft zou mijn advies zijn aan ouderen om vooral niets te doen eer ze iemand om raad kunnen vragen. Maar dan nog… is het een hachelijke zaak en moeten we blijven praten over online veiligheid om iedereen, ook jongeren, te blijven informeren.

Post delen mag:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je niet wilt missen:

scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden