Een ode aan @Bopp

E

“Misschien is het pas als iemand er ineens niet meer is, dat je beseft dat diegene heel belangrijk voor je was. Dat je zonder die persoon niet zou zijn wie je nu was.” Aldus ons aller (@Electric) Luna.

Van de week bereikte me dat bericht, dat intens nare bericht dat iemand ‘way younger’ dan ikzelf plots ziek was, naar de dokter en vervolgens het ziekenhuis ging, complicaties kreeg en zomaar dood kon gaan. Iemand naar waar ik torenhoog omhoog keek. Het moest niet mogen. Dit.

Toen ik in 2002 begon met bloggen waren er nog niet bijster veel tools, zelfs WordPress was er nog niet, volgens mij.
Maar hoera voor @Bopp en zijn TwoKings. Zij ontwierpen Pivot, en later ook PivotX. En nog later nog meer websystemen.
Ik was blij met Pivot, en zeker ook met PivotX. Ik kan me herinneren dat ik heel wat tijd, en als ik roep dat het veel tijd was dat ik daar doorbracht, het echt dágen en náchten waren dat ik dat forum afschuimde op antwoorden. En ze daar ook vond. Gelukkig. Dankzij het genie van @Bopp en consorten.

Door @Bopp’s intuïtieve en intelligente blogtool kon zelfs ík dit systeem begrijpen. En ermee werken.
In eerste instantie ploeterde ik zelf wat af, maar mijn vragen werden altijd in alle rust en met humor opgelost door @Bopp en al die mensjes die daarbij betrokken waren.

Later, toen ik meehielp aan sites als aboutblank.nl en later de Nederlandse DutchBloggies.nl awards, kreeg ik ook rechtstreeks te maken met @Bopp. En als altijd werden mijn vragen competent en met betrokkenheid afgehandeld. En letterlijk binnen een kwartiertje tijd. U vraagt, wij fixen.

Het was dan ook daar tijdens de laatste uitreiking van de DutchBloggies awards, dat ik @Bopp persoonlijk de hand mocht schudden. Twee vrolijke en geïnteresseerde ogen onderzochten mijn gelaat, daar bij die boekenstand gedurende de uitreiking. Achteraf vond ik het nog jammer ook dat ik te verlegen was geweest om dieper op zijn werk voor de Blogosphere in te gaan.

Nog veel later werkten Chantall (@ElectricLuna) en ik samen aan haar sites, o.a. Ploesiepoesie.nl en Maanisch.com, Climaximaal.nl en Maaneschijn.nl En aangezien haar sites gehost werden door TwoKings.nl was @Bopp opnieuw vaak een rots in de branding als we er eens niet uit kwamen.

Ik denk nu zomaar dat zonder dat geniale werk van TwoKings.nl de Nederlandse Blogosphere nooit zo groot had en was geweest. Ik zal zijn werk en karakter dus zeker gaan missen. Deerlijk. En daarin ben ik vast niet de enige.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

Ik wil reageren

Door Irene