Sneller dan een Red Bull shot

S

Sinds anderhalve maand heb ik dan thuis eindelijk een glasvezelverbinding. Het had wat voeten in de aarde want de VvE hier stond slechts één ISP toe de glasvezelverbinding aan te leggen. Terwijl ik natuurlijk stevig was geworteld bij een andere. Hoe dan ook is het allemaal weer goed gekomen.

Nu was ik al best wel tevreden want het leven kabbelt wel gezapig voort met de snelste internetverbinding die er tot op heden was zonder glasvezel. Heb er werkelijk geen centje last van gehad de laatste jaren.

Waarom dan toch die overstap?

Nu ik ben natuurlijk altijd vreselijk benieuwd naar nieuw, nieuw, nieuw. En of het inderdaad de 3 pijlers van (nog hogere) snelheid, betere streaming en betrouwbaarheid kon waarmaken. Nu dat doet dat inderdaad.

Het grappige is dat ik nu soms moet wachten op het trage laden van sommige sites. Voor mijn gevoel zijn sommige websites (lees: webhosts) dus er nog niet op voorbereid dan wel gemaakt. Wat ik dan wel weer grappig vind.

Ik vond dit erover

Glasvezelverbindingen staan ​​bekend om hun hoge snelheden en lage latentie. In veel gevallen kunnen glasvezelverbindingen gegevens sneller overdragen dan sommige websites kunnen laden. Dit betekent dat de snelheid van je internetverbinding met glasvezel mogelijk hoger is dan de laadsnelheid van sommige websites, vooral als die websites zwaar zijn of als de servers waarmee ze zijn verbonden, traag zijn.

Niettemin is het belangrijk op te merken dat de snelheid van een website ook afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de serversnelheid, de hoeveelheid inhoud op de pagina, het netwerkverkeer en meer. Zelfs met een snelle glasvezelverbinding kunnen andere factoren de laadsnelheid van een website beïnvloeden.

chatgpt.com

Conclusie

Met andere woorden: de snellere internetervaring is zeker mooi en indrukwekkend. En nog steeds ben ik er blij mee. Nu is het even afwachten wat de rest van het internet gaat doen.

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

Ik wil reageren

Door Irene