Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ik vraag dit (niet) voor een vriend

close up of hand over white background
Photo by Pixabay on Pexels.com

Vind ik toch bij uitstek wel de meest grappige uitspraak op Social Media. En het maffe is, ik vind het zo verdomde grappig dat ik het zelf eigenlijk nooit hanteer. Want het moet natuurlijk wel een geinige uitspraak blijven.

Zo had ik een hele poos de neiging om selfies te nemen in de lift, of elders, en daarbij te vermelden dat het om ‘nieuwe schoenen’ ging. Nu stonden mijn schoenen natuurlijk nooit op die foto’s. Het gaat mij puur om dat droge humorgevoel. En een grappige herinnering aan iets.

Het is me namelijk wel eens overkomen in het enge bos nabij. Ik liep daar nietsvermoedend in mijn up te wandelen. Alwaar ik in de buurt kwam van wat voetballende jeugd. Eén van die jongens kwam op me af, trok mijn shirt naar zich toe, keek in mijn boezem en riep: “Nieuwe schoenen?”

Van verbazing en zelfs enigszins verdwaasd door de ultieme pret bij die jongens, kreeg ik zelf ook een proestbui. Die heeft de hele weg terug naar huis geduurd, volgens mij.

Terwijl ik – volgens het verhaal van familie en vrienden die ik dit kort vertelde – juist die lefgozer een mep had moeten verkopen. Of hem anderszins ‘de waarheid’ had moeten vertellen.

Maar je zult maar te perplex zijn voor woorden, of anderszins enigszins geamuseerd door dit stukje vernuft.

Sowieso ben ik niet zo van het corrigeren. Oftewel, ben ik absoluut niet consequent in mijn optreden. Het is maar goed dat ik zelf nooit kids heb gekregen. Want zelfs naar mijn feline vriendjes ben ik wel eens onhandig in de omgang.

Nu mijn vraag aan jou. En ik vraag dit niet voor een vriend, maar heb jij ook iets soortgelijks meegemaakt wat je nog nooit eerder hebt opgebiecht? En wil je dat hieronder delen, in de reacties? Ik lees het weer graag.

Tags:

Post delen mag:

Wat je niet wilt missen:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top

© verwondervrouw.nl. Alle rechten voorbehouden