5 (Grappige) dingen die ik zou doen bij loterijwinst

5

Ja, ze zijn weer overvloedig aanwezig, die reclame-uitingen van de diverse loterijen. Edoch, ik vind het tegenwoordig een beetje moeilijk om er nog in te trappen. In die ‘gegarandeerde prijzen’ die je dan wint. Hoezo kan men dat garanderen als willekeurig geselecteerde nummers worden getrokken? Tja… zie je, daar heb ik al het gevoel of noem het instinct dat ik belazerd word.

Maar goed, het is wel altijd leuk om te fantaseren wat je zou doen, als je… allez oeps… toch die loterij zou winnen.

De 5 dingen die ik zou doen als ik een loterij zou winnen:

 1. Een gelukseiland kopen:
  Ik zou op zoek gaan naar dat ene Jamaïcaanse eiland, het kopen en er op vakantie gaan. Ik zou er veel mensen die het ‘verdienen’ uitnodigen. En het omdopen tot mijn gelukseiland. Ik laat het vervolgens versieren met grappige borden, zoals “Hier begint het geluk!” of “Pas op: overvloedige geluksoverstroming”.
 2. Een vliegende auto kopen:
  Als er al vliegende auto’s beschikbaar zijn tegen de tijd dat ik win, koop ik er dan een en verras mensen door boven de file uit te stijgen. En zal niet vergeten om een bord aan de achterkant te hangen met de tekst: “Loterijwinst, ik vlieg boven de problemen!” Ik noem het de “Gelukscabine” en vlieg er de wereld mee rond, daarmee vrede, geld en geluk verspreidend vanuit de lucht.
 3. Een dorp inrichten met tiny houses voor daklozen en de armen:
  Laatst las ik het, een miljonair in de VS die een heel dorp met tiny houses opgezet heeft. Veel kudo’s voor zo’n initiatief natuurlijk. Ik zou subiet zijn voorbeeld volgen. Doe ik ook eens wat goed.
 4. Eén of meerdere kennels opkopen:
  Die beestjes zullen allemaal de tijd van hun leven krijgen, en ik geef ze kleine uniformen. Niemand zal ooit verwachten dat ze zo’n schattig leger moeten trotseren. Zo ook met paarden. Ik wil alle paarden liefst redden van de slacht.
 5. Een kamer vol met trampolines bouwen:
  Ik transformeer een hele kamer in mijn villa (die ik dan natuurlijk ook aanschaf) tot een gigantisch trampolineparadijs. Zo kan ik elke dag letterlijk op en neer stuiteren als ik in een goede bui ben. Of te veel koffie heb gedronken.

En jij? Wat zou jij doen?

Hoewel loterijen natuurlijk een vorm van gokken zijn en dat de kansen om te winnen meestal laag zijn. Naast dat verantwoordelijkheid en slimme financiële planning belangrijk zijn. Maar dromen mag. Neen, het móét. Van mij, vandaag (en ook morgen)!

Over deze auteur

Irene

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn over mij-pagina. Enneuhm... vergeet je ook niet aan te melden op mijn blogroll.

4 Reacties

 • Ten eerste: ik heb bijna altijd een winnend staatslot. Helaas win ik dan maar 1 euro en 50 cent, maar deze gaat wel mee in de statistieken 🙂

  Dat dorp van Tiny Houses lijkt me een geweldig idee. Helaas zet je in Nederland niet zomaar ergens een dorp neer, ben ik bang. Misschien ook maar goed, want zoveel ruimte hebben we niet over. Maar een stuk grond in bewoond gebied opkopen en daar betaalbare woningen neerzetten is ook al een goed idee!

  Ik ben bang dat ik niet zulke verheven ideeën heb. Eerst maar eens zelf in een warme omgeving gaan overdenken wat ik met het geld wil doen. Er zijn veel mooie initiatieven, die geld verdienen, maar dat maakt het juist zo lastig kiezen. Dat vind ik nu ook al.

  • @Ria: you lucky girl. 😉

   Tja, ik hoop nu toch dat het niet al te verheven is wat ik hierboven neerpende. Edoch, mijn geluk wordt mede veroorzaakt door gebeurtenissen in de wereld en in mijn directe omgeving… Vandaar… 😉

   • Jaaaa dit herken ik. De tijd tussen het kopen van een lot en de trekking is de leukste. Omdat ik dan heerlijk kan fantaseren wat ik allemaal met het geld ga doen. En dag na de trekking denk ik, ach, jammer en ga weer verder. En realiseer ik me dat ik een leuk leven heb 😀.
    Op mijn werk verkopen wij staatsloten, deze dynamiek zie ik bij meer mensen.

    • @Alice: Jaaaaa, dat is toch heerlijk, dat te kunnen en mogen fantaseren. Dromen is altijd fijn. Sowieso. 🙂

Door Irene